Pala odluka: Zabranjeno vođenje ljubavi osobama koje ne žive u istom domaćinstvu

Stanovništvo je podeljeno na zone

Foto: Freepik/yanalya

Parovi koji žive u zonama 2 i 3 Velike Britanije više ne smeju da se upuste u polne odnose, osim ako žive u istom domaćinstvu.

Velika Britanija je podeljena merama za suzbijanje koronavirusa na tri zone po pitanju strogosti mera, a u koju zonu spada određeno područje, zavisi od broja slučajeva u tom području.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mere koje su prvobitno donesene u junu mesecu, zabranjuju polne odnose sa osobama sa kojima ne žive, s tim da su u septembru mesecu olakšane, te su polne odnose mogli da imaju oni koji se nalaze u stabilnoj vezi, dok su polni odnosi sa drugim osobama i dalje bili zabranjeni.

Međutim, sa povećanjem broja zaraženih, ponovo je stupila zabrana za parove koji ne žive zajedno, u zavisnosti od zone u kojoj žive.

Izuzetak su osobe koje su se prijavile kao deo takozvanog “support bubble” sistema, u kojem osoba može da bude u grupi sa još jednim domaćinstvom.

Prema rečima nadležnih institucija, svrha ovakvih mera je da se prekine lanac prenosa virusa među domaćinstvima, pogotovo jer se virus najlakše prenosi u zatvorenom prostoru.

Foto: Freepik/standret

Parovi koji ne žive zajedno i koni ne ulaze u “support bubble” mogu da se nalaze na otvorenom pod uslovom da se pridržavaju mera društvenog distanciranja, dakle, nema seksa ni na otvorenom.

Izvor: Objektiv.rs, tribun.hr

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar