DOLIJAO

Ivan Kontić želi ODMAH u Srbiju! Uhapšeni siledžija saglasan da mu se sudi po kratkom postupku

Ministar policije Nebojša Stefanović se zahvalio kolegama iz Crne Gore jer su profesionalno radili sa srpskom policijom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook printscreen/MUP

Ivan Kontić (30), osumnjičen da je brutalnim prebijanjem pokušao da ubije dvadesetosmogodišnjeg Miljana M., u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, saglasan je da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji po čijoj poternici je i uhapšen.

To je “Novostima” saopštila Aida Muzurović, savetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sudija za istragu saslušao je osumnjičenog i odredio mu ekstradicioni pritvor. Sada sudija za istragu prikuplja potrebne podatke i nakon toga mišljenje sa spisima predmeta dostavlja krivičnom veću Višeg suda, koji će odlučiti da li dozvoljava njegovo izručenje u skraćenoj proceduri – pojasnila je Muzurovićeva.

Ministar policije Nebojša Stefanović se zahvalio kolegama iz Crne Gore jer su profesionalno radili sa srpskom policijom na tom slučaju od prvog trenutka.

– Mi želimo da Kontić dođe u Srbiju, da mu se ovde sudi. Nadam se da ćemo u narednim danima znati više detalja vezano za odluke, to je sada u rukama pravosuđa – rekao je Stefanović.

Stefanović posle hapšenja Kontića: Želimo da dođe u Srbiju, da mu se ovde sudi!

Kontić je uhapšen u nedelju u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo, po međunarodnoj poternici. Dok ne bude izručen srpskim pravosudnim organima, postupak koji se vodi u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, zbog sumnje da je 24. avgusta pokušao da ubije Miljana M., privremeno “miruje”. Razlog tome je što su branioci O. L. i L. V., osumnjičenih za učestvovanje u tuči, odnosno za pomoć učionicu posle počinjenog krivičnog dela, podneli zahtev za izuzeće postupajućeg zamenika Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, ali i Apelacionog i Republičkog. Odluka o tom zahtevu, kako saznajemo, još nije doneta.

Zbog ovog jezivog snimka je konačno uhapšen Ivan Kontić (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Zahtev za izuzeće svih instanci organa gonjenja, branioci su tražili 24. septembra, kada je žrtva brutalnog prebijanja trebalo da bude saslušan pred tužiocem i da predoči svoj iskaz o onome što se dogodilo 24. avgusta kasno uveče u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

Objašnjavajući zbog čega se odlučio na takav potez, Goran Karadarević, jedan od branilaca dvojice osumnjičenih, koji se nalaze u pritvoru, kaže da je izuzeće Višeg i Apelacionog tužilaštva u Novom Sadu, kao i Republičkog tužilaštva tražio zbog sumnje u nepristrasnost.

– Ovo krivično delo je prvo pravilno kvalifikovano kao teška telesna povreda, a onda je bez posebnih i novih činjenica i dokaza prekvalifikovano u pokušaj ubistva – predočio je Karadarević, napominjući da su taj predlog podržale i kolege sa kojima zajedno brani dvojicu osumnjičenih.

Bespomoćan leži na podu: Pogledajte trenutak hapšenja siledžije Ivana Kontića (FOTOGRAFIJE)

Pravni zastupnik pretučenog mladića, advokat Miloš Paligorić, ni u ponedeljak nije ništa želeo da kaže u vezi sa hapšenjem osumnjičenog Kontića.

– Nemam nikakav komentar – bio je kratak advokat Paligorić.

O motivu zverskog prebijanja Miljana M., koje su zabeležile i sigurnosne kamere, još se nagađa. Prema nezvaničnim saznanjima, Kontić i pretučeni mladić su poznanici, a nekoliko meseci pre toga, došli su u sukob. Dok je još bio u bolničkoj postelji zbog teških povreda, pretučeni nije sarađivao sa policijom i inspektorima koji su ga posetili u dva navrata, nije im rekao ko ga je i zbog čega napao. To je učinio tek 2. septembra kada je podneo krivičnu prijavu i rekao ko mu je naneo teške povrede. Ubrzo zatim u ruke policije je dospeo i snimak nemilih scena u Jevrejskoj ulici.

Izgoreo “MERCEDES”

Na parkingu ispred kladionice “Maksbet” u Kisačkoj ulici, samo nekoliko sati nakon što je saopšteno da je u Podgorici uhapšen Kontić, izgoreo je “mercedes c600”. Navodno, vozilo je vlasništvo firme “Maksprotekta”. Iz još neutvrđenih razloga, plamen je buknuo oko 1.20 sati posle ponoći, a dežurne službe je, kako saznajemo, alarmirao radnik obezbeđenja. Vatrogasci su brzo izašli na teren i uspeli da ugase plamen. Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, po čijoj naredbi je obavljen uviđaj. Utvrđuje se uzrok požara i ko je vlasnik “mercedesa”. Kontić je, navodno, bio zaposlen u jednoj firmi koja posluje u okviru “Maksbeta”.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar