NEOČEKIVANO

HAOS u Utisku nedelje! Kada je Dušan rekao ove stvari o Vučiću, Olja je zanemela (VIDEO)

"Živi se dosta bolje ekonomski, plate su jako dobre", rekao je gost Olje Bećković

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen / Youtube / Lični stav

Politikolog Dušan Milenković sinoć je gostovao u emisiji “Utisak nedelje” kod Olje Bećković i u istoj izjavio da se u Srbiji živi mnogo bolje od kada je na vlasti predsednik Aleksandar Vučić nego što je to bio slučaj ranije, te da je putovao po Srbiji i lično se uverio u to.

Kako je rekao, Srbija je devedesetih godina bila u ratovima i ekonomski uništena do te mere da su plate bile oko 10 maraka, što danas nije slučaj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe je istakao da je Srbija danas otvorena ka celom svetu, te da su odnosi sa SAD značajno bolji nego ikad pre.

Živi se dosta bolje ekonomski, plate su jako dobre. Vučić je imao dosta sreće jer ekonomska situacija do pandemije značajno napredovala od 2012. godine pa do danas”, rekao je Milenković. Na pitanje novinarke Bećković gde je on video da građani žive bolje, Milenković rekao da je obilazio Srbiju i primetio da građani žive značajno bolje.

“Neugodno mi je da branim Vučića, zato ću vrlo brzo da kažem da sam naravno išao po Srbiji i da idem po Srbiji, naravno da je ovo iz mnogih razgovora ne samo sa civilima, nego i sa ekonomistima koji nisu Vučićevi ekonomisti ako je to važno, i naravno da sam radio i gledao mnoga istraživanja koja imaju Veoma jasna pitanja kada se radi sa građanima, znali veoma dva jasna pitanja a to su: Dali živite bolje sada nego pre četiri ili više godina? I drugo pitanje: U kom pravcu ide Srbija? u oba pitanja, Vučić je konstantno u plusu”, rekao je Milenković.

Novinarka nije odustajala, pa ga je upitala gde je on to video da građani žive bolje, da li je video u realnosti?

“Išao sam po Srbiji i video. Da, žive bolje”, rekao je Milenković.



Izvor: Informer

Komentari (50)

  1. Pa zivi se bolje, nista netacno nije rekao. Stvarno se zivi bolje nego 95te. Problem Olje Beckovic je sto je zbog svoje pristrasnosti izgubila na inteligenciji i zaboravila samu poentu novinarstva. I dalje je ona mesija u odnosu na novinare koji sluze vlasti, ali kada vodis intervju sa politicarima i spinerima, moras znati da postavis pitanje koje gadja u sustinu. Njeno pitanje je bilo gde je on video da se zivi bolje? Na sta je on odgovorio kako je eto putovao Srbijom i zivi se bolje nego 90tih. E sad, ona je tu bila u neverici jer je tu izjavu dozivela kao jos jedan hvalospev Vucicu i kako neko eto opet laze i lupa gluposti na punoj svetlosti dana. Problem je sto njegova izjava jeste tacna. I problem je sto ona nije postavila pravo pitanje. Pravo pitanje je bilo, znamo da se zivi bolje u Srbiji nakon 5og oktobra, 90te nisu parameter za nikakvo uporedjivanje jer sve je bolje od toga. To je cinjenica, ali kako se zivi od dolaska SNS na vlast?

    Odgovori
  2. U ovoj zemlji je tako dobro da je i gasterbajteri pljačkaju,oni imaju bolji mito...Da poprave svoje 1000u eurovske penzije..,naravno na štetu radnika Srbije...

    Odgovori
  3. Komentari su u skladu sa kapitalističkim sistemom razmišljanja. Ko se snalazi, npr. radi dva posla ili švercuje robu ili se učlani u vladajuću stranku taj može da pristojno živi i nije gladan. Takođe i oni koji su privilegovani i zgrću milione, a plaćaju mali porez, mogu da žive solidno. Što se običnih ljudi tiče, koji rade po tim novootvorenim fabrikama, jedva životare jer rade i po 12 sati dnevno za mesečnih 35 hiljada dinara i nose pelene jer ne mogu ni do WC-a za vreme rada. Takvih ima oko 350 000 po zvaničnoj statistici. Da, živimo bolje nego devedesetih kada su bili ratovi i sankcije i kada se nije uplaćivao staž već su radnici dobijali topli obrok i pakete preko sindikata. Ali to je glupo upoređivati.Običan čovek je danas ponižen dok radi bez ikakvih prava a to je daleko od naprednih evropskih zemalja, ne samo po zaradi već po dostojanstvu. Ipak, ja sam mogla više stvari da kupim 2007. godine kada mi je penzija iznosila 500 evra nego danas (ona je i nominalno i realno danas manja) jer je sve poskupelo.

    Odgovori

Ostavite komentar