U budućnosti nećemo samo leteti, već i LEBDETI do posla (VIDEO)

Elektromagnetna tehnologija nepravedno je skrenuta u stranu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / AutoShow

Pre tri godine, francuski Renault raspisao je konkurs za dizajn modularnog vozila budućnosti, a pobedio je koncept “The Float”, autora Jučena Kaja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Staklene kapsule koristile bi elektromagnetno polje i tako se kretale putevima. Uz to, povezivale bi se u konvoj, a klizna vrata omogućavala bi interakciju među putnicima. Zvuči sjajno, zar ne?

Prava “green” solucija

Ovo nije prvi primer levitirajućeg vozila, jer je Volkswagen nešto slično predstavio u Kini još 2012. godine. Tačnije, predstavio je koncept “Hover Car”, pobednika njihovog konkursa.

Poslednjih meseci, imali smo priliku da vidimo razne projekte letećih automobila širom sveta, neke i u operativnom stanju, a elektromagnetna tehnologija je nepravedno skrenuta u stranu. Ona ne emituje štetne gasove i predstavlja pravu “green” soluciju.

Postoji još zanimljivih rešenja levitirajućih vozila, koje nismo spomenuli, ali moramo istaći da je reč o naprednoj tehnologiji, koja izuskuje velike troškove.

I to ne samo za izradu vozila, već infrastrukture (magnetne šine). Zato Kinezi planiraju da je sprovedu isključivo u “gradovima budućnosti”.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar