INTERVJU STEFAN ČUPIĆ

Golman Ararata za Objektiv: NAMUČIĆEMO ZVEZDU, šteta što ne igramo u Jerevanu! (VIDEO)

Sa čuvarom mreže jermenskog kluba pred meč sa crveno-belima pričali smo o raznim temama, a srpski internacionalac spomenuo je i mogućnost da postane reprezentativac Jermenije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Asatur Yesayants/Sputnik

Momak koji je odrastao u Pančevu, ovih dana je centralna figura u srpskim medijima. Razlog – jasan, on je golman  jermenskog Ararata, tima koji je poslednja prepreka Crvenoj zvezdi u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Objektiv.rs kontaktirao je Čupića, a prvo pitanje logično, ratno stanje u Jermeniji, i kakva je situacija u glavnom gradu države iz koje dolazi Ararat?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

„U Jerevanu mi je super, situacija je okej… Jerevan je siguran grad, sve je mirno, problemi se dešavaju na oko 350-400 km od Jerevana, to je teritorija unutar Azerbejdžana, na kojoj je većinsko stanovništvo jermensko. Jermeni već 30 godina brane svoj narod tamo…“.

Stefane, kakvi su planovi za fudbalsku budućnost?

„Ne planiram ništa. Imam ugovor sa Araratom do zime, a nadam se da ću naći posle njega dosta jači klub. Lepo mi je ovde, ali bih voleo da branim u nekoj jačoj ligi, na višem nivou…”, rekao je on.

Ararat – C. zvezda

 

Večeras od 19.00 Zvezda igra na Kipru protiv jermenskog Ararata za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Crveno-beli su jači od rivala i ne bi smeli da dozvole novi kiks – kvota na dvojku je 1,25, a na pobedu šampiona Srbije bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ararat – Zvezda.

Deluje da večiti rivali nisu obratili toliko pažnju u srpskom fudbalu na njega. Povodom toga, pitali smo da li mu je žao što nije dobio veću šansu u našim najjačim klubovima.

„U srpskom fudbalu skupio sam oko 100 utakmica, branio dobro. Problem je što nisam imao menadžera da me ‘progura’. Nije dovoljno u Srbiji da imaš dobre odbrane, već postoje i neki drugi interesi, ne bih o tome javno govorio… “, kaže bivši golman OFK Beograda koji je potom govorio i o tom timu:

“Upao sam u najgorem mogućem momentu tamo, kad se klub raspadao… Nisam mogao kroz OFK da dođem do neke naše jače ekipe iz nekih drugih razloga… Nadao sam se nadao da će završiti u Partizanu, Čukaričkom ili Vojvodini, ali ne i u Zvezdi.

Potom se otvorio rečenicom koja je možda i obeležila intervju:

“Životna želja mi je da igram za Partizan, nikad nije kasno, možda se i to desi”, u dahu je izjavio osvajač zlatne medalje sa omladinskom reprezentacijom Srbije 2013. godine na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Degenek: Svesni smo da nam pobeda donosi ČETVRTO UZASTOPNO učešće u evropskim takmičenjima

Kada su golmani iz porodice Čupić u pitanju, njegov mlađi brat Miloš je na pozajmici iz Crvene zvezde u superligašu Zlatiboru.

„Brat je pod ugovorom sa Zvezdom, brani za Zlatibor trenutno”, kaže on i ističe da je srećan što je jedan brat “partizanovac” a drugi “zvezdaš”, pa nadovezuje priču na ovu činjenicu: “Ko zna, možda budemo igrali derbi jedan protiv drugog”.

Postoji velika šansa da dobije jermenski pasoš i da zaigra za njihovu reprezentaciju.

“Ako me Srbija neće, opredelio bih se da igram za njihov državni tim. Nije još uvek zvanično, ali postoji ozbiljna mogućnost…“, otvoreno priča čuvar mreže Ararata.

Razne informacije su bile prethodnih dana u vezi sa lokacijom odigravanja predstojećeg meča. Prvo je bilo izvesno da će Zvezda putovati u Jerevan, ali onda je UEFA odlučila da se utakmica ipak igra u Nikoziji, na Kipru.

Neobičan meč odluke, biti ili ne biti: Zvezda stigla na Kipar, svi se NADAJU Evropi! (FOTO+VIDEO)

Šta to menja sada u pripremi utakmice iz ugla Ararata?

„Neočekivana promena lokacije, ne znam ni ja zbog čega… Krivo mi je što se ne igra u Jerevanu jer znači domaći teren svakako iako je bez publike. Neutralni teren je kako nama, tako i njima – treba se snaći. Daćemo sve od sebe da napravimo istorijski rezultat”, motivisano govori 26-godišnji golman.

Za kraj smo pokušali da “pomognemo” srpskom šampionu u pripremi utakmice, ali je Čupić ipak ostao “zaključan” i dao diplomatski odgovor na sledeće pitanje…

Ko je najopasniji po gol Zvezde, odnosno ko bi mogao da donese najveću prevagu na terenu po Vašem mišljenju?

„Mi smo timska ekipa, niko ne iskače, moramo da igramo tako i jedino tako sigurno možemo da namučimo Zvezdu, a ne da se oslanjamo na individualnost i soliranje, jer će tako biti problema.“, završio je Stefan Čupić priču za Objektiv.rs.

Duel plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope između Ararata i Crvene zvezde, na programu je u četvrtak od 19 sati u Nikoziji.

Piše: A. A.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar