PROMENITE NEGU

Vreme je da standardni balzami odu u penziju: Hidratantna ULJA su spas za ispucale USNE

Istraživanja su pokazala da su delotvornija, na duže staze

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ cookie_studio

Koliko god se opirali letnjom odećom i obućom, jesen je tu, a sa njom dolazi i hladnije vreme. A sa hladnijim vremenom i ispucala usta.

A ko to još voli?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naravno, ne muče svi ljudi muku sa ovim problemom, ali ona velika većina uglavnom ne može da napusti kuću bez barem jednog balzama za usne u torbi.

Ipak, stručnjaci kažu da je došlo vreme da svoje standarne meleme i balzame zamenite uljima, jer su određena istraživanja pokazala da su delotvornija, na duže staze.

Međutim, mnogi će se zapitati zašto bi iko želeo da ima masne usne?

Foto: Freepik/ Freepik

Ipak, nove generacije nemasnih formula obećavaju hidriranost, a ne ulepljene usne kao da koristite sjajeve.

Mnogi balzami za usne sadrže petroleum i druge derivate nafte, kao i druge sastojke koji privremeno ublažavaju ispucalost usana, ali ih na kraju isušuju i stvaraju ciklus stalnih potreba, kažu na portalu Woman and home.

Sa druge strane, ulja za usne idu duboko u kožu. Ulje nije lepljivo ili teksturirano poput sjaja ili čak balzama, već klizi dalje. Plus, kada sjaj izbledi (jer je ulje procurilo da bi ga nahranilo), ostaci nijanse u nekim formulama ostaju satima (ako koristite ulja sa pigmentom), kažu na Style Caster portalu.

Žena nanosi balzam za usta, Foto: Pixabay/ StockSnap

Stručnjaci ne preporučuju da koristite ulja za kuvanje, poput maslinovog, jer neće dati dobre rezultate. Sa druge strane i kokosovo ulje može dati u nekim slučajevima dobre rezultate, ali rizikujete brzo prezasićenje.

Najbolje je da koristite ulja koja su pravljena specijalno za ovu namenu i koja sadrže kolagen, kao i druge sastojke koji mogu pomoći kod suvoće i ispucalosti.

Naposletku, vi najbolje znate šta vašoj koži najviše prija.

Da li biste probali ulja za usne i šta je to što vašim usnama najviše prija? Pišite nam u komentarima.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar