Biković odgovorio na prozivke: “Nemam ništa protiv da me nazivaju nacionalistom”

Šta za Bikovića znači biti nacionalista?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot Youtube/RTS

Glumac Miloš Biković je zbog broja “1244” koji mu stoji uz ime, na svaničnom Tviter nalogu više puta kritikovan od strane publike. Zbog ovog broja je od strane mnogih nazivan nacionalistom.

Međutim, on kaže da nacionalizam ne smatra nečim negativnim, te da nema ništa protiv da ga tako nazivaju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Nacionalizam se stalno kod nas pominje u nekom negativnom kontekstvu, a ja ne mislim da je nacionalizam negativan. Negativni su šovinizam, fašizam i nacizam. Ali ja nacionalizam doživljam kao ljubav prema duhu svog naroda, dok patriotizam definišem kao ljubav prema svojoj otadžbini. U tom smislu nemam ništa protiv kada me nazivaju nacionalistom”, kaže Biković.

Velikim gestom oduševio fanove: Biković honorar za “Košare” udeljuje porodicima poginulih vojnika

Brojka 1244 predstavlja podsećanje na Rezoluciju 1244 koju je usvojio  Savet bezbednosti UN na svom sastanku 10. juna 1999. godine, sa ciljem političkog rešenja krize na Kosovu, nakon bombardovanja, očuvanja međunarodnog mira, bezbednosti i osiguravanja slobodnog povratka izbeglica i raseljenih lica u svoj dom. Ovom rezolucijom odobreno je međunarodno, vojno i civilno prisustvo u tadašnjoj SRJ i uspostavljanje Privremene administrativne misije OUN na Кosovu (UNMIК), a Kosovo i Metohija su stavljeni pod mandat UN.

Biković: “Moji novi filmovi obrađuju teme izuzetno bitne za srpsku istoriju”



Izvor: Telegraf

Komentari (2)

Ostavite komentar