BITNO

Vučić: “Želimo mir u regionu i saradnju sa BiH, Dejtonski sporazum se ne dovodi u pitanje”

"Nadam se da to žele i svi drugi“

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/RTS

Povodom najnovijih politika i ideja iz Sarajeva, koje čak špekulišu sa ratnom opcijom, kako je to preneo srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, juče u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da Srbija želi mir u regionu i da želi da sarađuje sa svima, uključujući i BiH, te da se Dejtonski sporazum ne dovodi u pitanje.

Srbija će čuvati svoj narod, raditi sa njim, naravno, ali da želi i da radi sa Bošnjacima i svim drugima”, rekao je Vučić je, upitan za izjave iz BiH, poput ponovnih najava moguće tužbe protiv Srbije za genocid, te špekulisanja ratnom opcijom, ne bi li se onemogućili saradnja Srbije i RS.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Istakao je da Srbija želi da ima najbolje moguće odnose sa svima i da sve stvari protiču u mir.

Nadam se da to žele i svi drugi“, dodao je Vučić.

Kazao je da je saslušao Milorad Dodika po svim pitanjima i razumeo šta želi i očekuje.

“Predsednik je uradio dobar posao za Srbiju”: Vučić i Dodik pričali u četiri oka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi voleo da aviolinija i između Beograda i Prištine bude uspostavljena veoma brzo, kao i realizacija drugih projekata, jer je povezivanje i otvaranje jednih prema drugima nešto što je dobro za sve u regionu.

Apsolutno slobodan protok robe, kapitala, a pre svega ljudi i usluga u interesu su svih, pre svega Albanaca“, rekao je Vučić novinarima.

Istakao je da se Srbija sada sprema za 21. i 22.septembar, kada očekuje otvaranje kancelarije razvojne američke agencije (DFC) u Beogradu.

Kazao je da sa evropskim partnerima vodi razgovore o projektima, navodeći da je dogovorena prva denica autoputa Niš-Pločnik, odnosno Niš-Beloljin u vrednosti od 255 miliona eva, od čega će 40 miliona evra biti grant EU, na čemu im je zahvalan.

Gledamo sve šta ćemo da uradimo još, jer su to važne stvari za ceo Balkan, koje doprinose promeni svesti“, podvukao je on.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar