“Prvo sam plakao, a onda sam se SLOMIO”: Korona mu ubila oca, majku i dve sestre za manje mesec dana

Neopisiva tragedija porodice u Teksasu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Metro/Printscreen

Četiri člana jedne porodice u Teksasu preminulo je od posledica koronavirusa u razmaku manjem od jednog meseca, piše britanski Metro.

Majku, oca i njihove dve ćerke virus je pokosio od 14. jula do 3. avgusta. Prvo je umrla starija ćerka (49) Anđelika Bautisa, pa je 31. jula preminula majka (70). Svega tri dana kasnije, 3. avgusta, umrla je druga ćerka Marisol (37). Jedanaestog avgusta preminuo je otac porodice, Abelardo Bautisa (75).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Činilo se kao da se otac oporavlja od korone. Sa njim je situacija bila u redu, mislili smo da se oporavio, ali gubitak tri voljene osobe povukao ga je na dno. Na kraju je i on preminuo”, rekao je njegov sin Geri Bautisa.

On je takođe, kao i njegova supruga, bio zaražen.

“U jednom trenutku sa plakao sve vreme, a onda, kada je umro i otac, slomio sam se. Bio je to strašan šok”, ispričao je Geri za lokalnu televiziju.

On je zbog korone proveo u bolnici nekoliko dana, ali je na kraju uspeo da se oporavi.

“Svaki put kad bih zakašljao imao sam osećaj da mi neko pritiska pluća. Svima su zaraženi i mrtvi samo statistika i broj, ali to su ljudska bića. Ne bismo smeli da govorimo samo o brojevima. Trebali bismo o umrlima da kažemo da su bili nečiji očevi, majke ili deca”, zaključio je skrhani Geri.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar