Ovo je Putinova ćerka koja je primila vakcinu: Zna se i koju reakciju je imala posle imunizacije

Vakcinu će za masovnu upotrebu proizvoditi Institut "Gamaleja" kao i kompanija "Binofarm"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube printscreen

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas na savetovanju Vlade da je ruska vakcina protiv kovida-19 registrovana prva na svetu. On je rekao da je ona neopasna i efikasna i da stvara stabilan imunitet.

Vakcinu je napravio Institut mikrobiologije “Nikolaja Gamaleja” u Moskvi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Putin je rekao da je tu vakcinu već primila jedna od njegovih ćerki. Posle prve doze vakcine Putinovoj ćerci se podigla temperatura na 38 stepeni Celzijusa, ali se već naredni dan spustila na nešto više od 37. Broj antitela koja štite od kovida 19 se stalno povećavao.

Inače, Putin ima dve ćerke Mariju (35) koja radi u Institutu dečije endokrinologije u Moskvi i Jekaterinu (34) koja je završila strane jezike. Najverovatnije da je baš Marija dobila vakcinu, jer prioritet imaju medicinari.

Vakcinu će za masovnu upotrebu proizvoditi Institut “Gamaleja” kao i kompanija “Binofarm”. Ona će biti u dve forme: u tečnom stanju koja će se odmah moći davati pacijentu kao i u prahu koja će se pre upotrebe morati pomešati sa tečnošću.

Potpredsednica vlade RF Tatjana Golikova najavila je da će već krajem avgusta ili početkom septembra vakcinu početi da dobijaju lekari.

Putin insistira da se vakcinacija provede dobrovoljno, dakle davaće se u Rusiji besplatno onima koji to žele.

Rusija registrovala PRVU VAKCINU protiv korone, prva je primila Putinova ćerka

Jedan broj ruskih eksperata je savetovao da se ne žuri sa vakcinacijom jer treba vreme da bi se utvrdilo ima li ona kontraefekata. Više poznatih ruskih specijalista virusologa je objašnjavalo da je potrebno najmanje godinu do dve dana da se vidi kakav je pravi efekt vakcine kad se prođu tri etape kliničkih ispitivanja.

Međutim u Ministarstvu zdravlja Rusije su izjavili da nema razloga da se odgađa registracija vakcine i da se istraživanja provode uz poštovanje svetskih standarda.

Neosporno je da je žurba oko registracije vakcine ne samo zbog borbe protiv korone nego i zbog prestiža nauke određenih zemalja. Što se tiče profita Rusija će imati jednu od najjeftinijih vakcina i za sve građane će biti besplatna.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar