ZVANIČNO: Juventus imenovao novog trenera! IZNENAĐENJE za ceo svet!

Juventus je imenovao Andreu Pirla za glavnog trenera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Sve se to dešava nedelju dana nakon što je Juventus angažovao bivšeg veznjaka za šefa tima ispod 23 godine.

Italijanski velikan oprostio se od Sarija nakon samo jedne sezone uprkos tituli u Seriji A i posle ispadanja iz Lige šampiona od Liona u petak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pirlo (41) je potpisao dvogodišnji ugovor do juna 2022. godine.

Nakon male, trogodišnje pauze po završetku igračke karijere, ispijanja vina i kupanja na luksuznim lokacija, Andrea Pirlo je rešio da se vrati u Torino.

U Torino je došao sa etiketom istrošenog igrača, fudbalera koji više ne može da bude na nivou igara kada je Italija postala prvak sveta 2006. godine, a tamo brzo ispisao istoriju.

Osvojio je od 2011. do 2015. godine četiri Skudeta, jedan Kup Italije i igrao finale Lige šampiona u poslednjoj sezoni u klubu.

Pirlo je karijeru započeo u Breši pre tačno 25 godina, a onda postao jedan od igrača koji su nosili dresove oba milanska velikana i “stare dame”.

Sudbina ga je odvela u Inter u kome igra tri godine, a onda je usledio transfer upravo u redove gradskog rivala. Tamo je postao miljenik generacija fudbalera i u izuzetno uspešnom periodu i dva puta osvojio trofej Lige šampiona. Na kraju je karijeru završio u Njujork sitiju.

Pirlo, koji je odigrao 116 mečeva za Italiju i smatra se jednim od najboljih igrača svoje generacije, penzionisao se 2017. godine, nakon što je napustio Juventus, proveo je dve godine u MLS-u u Njujork Sitiju.

Neće samo Sari DA PLATI CEH: Juve otpušta direktora koji je “pao na ispitu”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar