NEISKUSTVO ključni faktor poraza: Bogdana najviše NERVIRA loša komunikacija u odbrani (VIDEO)

Bogdanović je bio odličan i protiv Netsa sa 27 postignutih poena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/AP Photo/Ashley Landis, Pool

Bogdan Bogdanović istakao je neiskustvo kao ključni faktor u porazima Sakramento Kingsa na Floridi. Kingsi su u petak izgubili od Bruklin Netsa 119:106, što im je četvrti poraz u pet mečeva u “Dizni svetu”.

Ovim porazom “kraljevi” su svoje šanse za mesto u “plej-inu” sveli na minimum.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Frustrirani smo ali igrali smo drugo veče u nizu protiv ekipe koja je izborila plej-of. Nezgodna su ekipa, dobro su nas analizirali, igrali sjajnu odbranu. Nismo uspeli da dođemo do momenta u kojem možemo da se vratimo u meč”, rekao je Bogdanović posle meča.

Najslabija tačka Kingsa je odbrana, jer su na svakom meču u “mehuru” primili više od 114 poena.

“Uzrok je verovatno komunikacija, loša komunikacija tokom većeg dela. Sada zvuči kao izgovor, ali zbog svega što nam se dogodilo nismo kao tim koji igra zajedno dve-tri godine. Bruklin je jedna od ekipa koje su bile loše pre tri-četiri godine i sada su tim. Orlando, takođe. To su ekipe za koje smo mislili da ćemo pobediti ali su nas nadigrale. Igrali su bolje od nas u ovom trenutku”, kaže Bogdanović.

Poraz od Netsa je usledio nakon sjajne igre i pobede nad Nju Orleansom 140:125 veče ranije.

“Naučio sam to prve sezone. U Evropi se obično igraju dve utakmice nedeljno i kada izgubite jednu to je veliki gubitak jer čekate sledeću nedelju da igrate opet, a protiv tog tima za tri, četiri meseca. Ovde je sve brže pa sam naučio da kontrolišem svoje emocije. Da se smirim, razmislim šta se dogodilo, kako da budemo bolji. Kad se završi utakmica idemo dalje”.

Foto/Tanjug/AP Photo/Ashley Landis, Pool

Nakon rekorda karijere protiv Pelikansa, Bogdanović je bio odličan i protiv Netsa sa 27 postignutih poena. Međutim, u Orlandu je potpuno podbacio Badi Hild, a srpski reprezentativac brani svog saigrača i kaže da je on jedan od najboljih šutera u ligi i da jako naporno radi.

“To je Badi. On odigra nekoliko takvih utakmica kada pogledate statistiku mislite da se muči sa šutom. Ali za njega nema mučenja. To može svakome da se dogodi. Možda mu nismo pomogli da bude dovoljno “otvoren”, možda je malo forsirao, ali on je takav. Ne možemo nikoga da krivimo, mi smo jedan tim i gubimo kao tim, a ne zbog pojedinac”, zaključio je Bogdanović.

Bogdanović NIJE DOVOLJAN: Mogao je biti novi korak ka doigravanju, ali ništa od toga (VIDEO+FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar