Kao da je ptica: Pogledajte kako izgleda čudesni let paraglajdera od Sarajeva do Mostara (VIDEO)

Zapanjujući prizori iznad planina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/Mirvad Zenuni

Mirvad Zenuni, zaljubljenik u ekstremne sportove, prvi čovek Extreme Sport Cluba Sarajevo, ponovo je objavio čudesan video svojih avantura pod oblacima.

Ovog puta, paraglajderom je preleteo od Bjelašnice, iznad Sarajeva, do visoravni Goranci iznad Mostara. Reč je o vrlo zahtevnoj ruti, koja se najčešće ne koristi. Sve se zbilo 2. augusta, a početna tačka bila je Međustanica na Bjelašnici.

“Poletanje prilično kasno, nažalost, jer sam kasnio na start. Na Bjelašnici je penjalo do 2.500 metara, pa sam grebenom prema Hranisavi preletio preko Stanara i uživao u pogledu na ovaj divlji i zabačeni dio Bjelašnice prema Sitniku, a sam prelet preko Hranisave i grebena Djevičanskih stena na maloj visini je nešto što oduzima dah. Dalji let prema Konjicu je bio posebno napet i uzbudljiv, jer sam bukvalno grebao celu dionicu iznad tla, dok je blagi rotor konstantno zadavao udarce. U Konjicu sam uspeo naći blagi termal na steni iznad pumpe, kojeg sam pratio i koji je blago zanosio preko grebena kojeg sam lagano pratio nizvodno, paralelno s Jablaničkim jezerom”, opisao je između ostalog Zenuni.

Na kraju je dodao da sam opseg leta od 70 kilometara nije bio naročito veliki, ali je bio zahtevan i težak i utoliko mu je veći uspeh kako ga je savladao.

Ova lepa devojka ima čudo u ustima: Pogledajte njen jezik i šta s njim može da dohvata (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Radiosarajevo.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar