EKSKLUZIVNO

Harvi Giljen za Objektiv: Sledeći junak serije “Šta radimo u senci” bi mogao biti srpski vampir (VIDEO)

Imali smo zadovoljstvo da uradimo intervju sa američkim glumcem Harvijem Giljenom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia

Jedna od najbolih komedija ove godine svakako je serija “Šta radimo u senci”, a Objektiv je imao priliku da napravi ekskluzivni intervju sa američkim glumcem Harvijem Giljenom, koji u seriji igra lik Giljerma.

“Šta radimo u senci” je horor komedija koja prati živote četiri vampira koji žive u Americi. Na specifičan način serija pokušava da prikaže kako bi se vampiri ponašali u modernom dobu, kako bi se snalazi, plaćali račune, išli u izlaske i koristili moderne tehnologije. Sve epizode su snimane kao dokumentarac, grupa snimatelja prati glavne likove i to šta rade svakog dana, tj. svake večeri. Giljermo je njihov sluga koji predstavlja samo srce serije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Harvi Giljen je nakon virtuelne verzije konvencije “Comic Con” u San Dijegu izdvojio vreme da popriča sa nama o seriji, svom liku, ali i budućim projektima. Možete da pogledate kako je to izgledalo:

“Obožavam Giljerma, imao sam osećaj da su svi navijali za njega tokom prve sezone, i vidimo da on tek u nastavku počinje da se otvara i ispunjava svoj pun potencijal. Volimo tu njegovu stranu i srećan sam što je sada Giljermo postao pravi akcioni heroj i to je genijalno igrati. Taj lik je tako lako mogao da bude dvodimenzionalan i samo poslušan, ali pisci to nisu želeli. Mislim da je odlična ideja bila prikazati da je potomak Van Helsinga, čuvenog lovca na vampire. On je primer čuvene izreke – ne sudi knjizi po koricama. Emotivni centar serije je upravo Giljermo, sa njim svi možemo da se poistovetimo”, rekao je Giljen za Objektiv.

Nas je zanimalo da li je istina da je lik Giljerma zasnovan na legendarnom režiseru Giljermu Del Toru. Pošto lik mnoge podseća na Del Tora zbog svoje ljubavi ka čudovištima, ali i ponašanju.

“Iskreno, pre audicije sam saznao da se lik zove Giljermo, i razmišljao sam da je prvi Giljermo koji mi pada na pamet Del Toro. Takođe, dok sam se spremao za audiciju video sam kod prijateljice poster Del Tora i na prvoj probi sam zasnovao lik na čuvenom režiseru, čak i njegov izgled. Mada je frizura omaž Drakuli. Tako da je istina da nas je Del Toro sve inspirisao, a i apsolutno mogu da ga zamislim u onoj vili, kako živi sa vampirima”, objasnio je glumac.

Glumac Džamejn Klement za Objektiv: U teškim vremenima nalazimo utočište u umetnosti (VIDEO)

Zanimalo nas je kako će se snimanje filmova i serija promeniti zbog pandemije, ali i kako će komedija promeniti – da li će biti mračnije zbog vremena u kojima živimo ili ćemo gledati laganije i smešnije sadržaje kako bi smo smetnuli misli.

“Sigurno će se mnogo toga promeniti! Mi nismo hteli još da počnemo da snimamo, nismo hteli tako da ugrozimo kvalitet serije. Tražimo način kako možemo bezbedno da snimamo, ali za sada ćemo da sačekamo. Bilo bi izuzetno teško da u toj kući svi snimamo udaljeni jedni od rugih, a to bi uticalo i na neke maske koje se nanose satima. Naša serija je poput crtanog filma, ne možemo da snimamo bez zombija, vampira, trolova, veštica, ali pronaći ćemo način. I mene izuzetno zanima kakva će komedija prevagnuti mračnija ili laganija – ali za program o vampirima naša serija uopšte nije mračna. Zabavna je i mnogima predstavlja odmor za dušu, što mi je drago”, dodao je Harvi.

Pitali smo ga kako on provodi vreme u samoizolaciji.

“Trudim se da ne izlazim previše iz kuće, još uvek sam o samoizolaciji. Tako da čitam dosta i pišem. Upravo sam pročitao roman “Ispod duge”, koji je napisala Silija Laski. Odlična je kniiga i preporučujem je svima. Takođe pokušavam da se zanimam sitnicama, učim nove veštine i da stalno budem u kontaktu sa porodicom i prijateljima”, rekao je glumac.

Potvrdio nam je da će treća sezona serije uskoro početi da se snima, a do tada Giljen ima još projekata u planu.

“Imao sam sreću da sam dosta toga snimio pre početka pandemije, a oni tek sada izlaze. Radio sam na seriji “Soba 104”, reč je o antologijskoj seriji. Takođe sam imao čast da učestvujem u projektu “Don’t Look Deeper”, koja baš danas izlazi. Glumio sam i u filmu “Werewolves Within”, koji uskoro izlazi, reč je o horor komediji koju ćete morati da pogledate, zato što je odlična”, dodao je naš sagovornik.

Harvi Giljen je za Objektiv je rekao da sledeći junak serije može da bude upravo jedan srpski vampir. Naglasio je da misli da je odlična ideja da se jedan vampir iz Srbije pojavi u nekoj od narednih sezona, pošto mit i reč potiču sa ovih prostora. Njegov kompletan odgovor možete da pogledate u sledećem snimku:

Autorka: Nevena Tomašević



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar