Ovaj recept idealan je za prilike kada vam se u zadnji čas najave gosti, treba da spremite nešto od stvari koje već imate u frižideru ili barem u najbližoj radnji.
U situacijama kada vam treba nešto da se gricne ili posluži na švedskom stolu.
Servirajte ga kao salatu sa krutonima ili kao umak uz dvopek ili lanene pločice, izbor je na vama!
Sastojci:
jedan krupnije narendani krastavac, prstohvat morske soli, 500 g grčkog jogurta, izgnječen čen belog luka, sok od pola limuna, 5 rotkvica, 3 struka sveže nane (samo listići), kašika maslinovog ulja, šaka semenki nara za dekoraciju
Priprema:
Posolite krastavac i posle trideset minuta iscedite svu tečnost.
Preručite u činiju zajedno sa jogurtom, belim lukom, limunovim sokom, rotkvicama isečenim na tanke kolutove, nanom i maslinovim uljem.
Dobro izmešajte.
Po želji pospite semenkama nara.
Komentari (0)