Kuhinja je mesto na kojem se redovno vrši pranje.
Takođe je i mesto gde se sprema hrana.
A ono što, možda, niste znali jeste da je, uprkos svemu tome, zapravo i najprljavije mesto u kući.
U kuhinji se nalaze šporet, frižider, sudopera, ali i kanta za đubre.
S obzirom na to da često ume da bude vlažna, zbog namirnica koje u nju bacamo, prilično je podložna razvoju bakterija.
Međutim, verovali ili ne, ali najopasnija stvar koju svi držimo u kuhinji, jeste sunđer za pranje sudova, piše InStyle.
Sunđer je, maltene, konstantno mokar i u dodiru sa najrazličitijim oblicima bakterija, prljavštine i patogena.

U slučaju da imate naviku da ga ne iscedite i ne properete od tečnosti za pranje sudova, već ga samo tako ostavite, treba da znate da tada još više postaje rasadnik bakterija i velika opasnost za vas i vaše ukućane, iako izgleda prilično naivno.
Čišćenje i pranje sudova je besmislenog, pre svega, zbog njegovog sastava, a stručnjaci tvrde da je njegova redovna zamena najbolje rešenje i to, prema rečima naučnika, na svakih nedelju dana.
Komentari (0)