I upis u srednju školu elektronski, putem portala eUprava

Postupak upisa se odvija potpuno elektronski, od popunjavanja i podnošenja prijave za upis do notifikacije da je upis kompletiran

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay

Nakon usluga Elektronski upis dece u predškolsku ustanovu i prvi razred osnovne škole, roditeljima u celoj Srbiji će sutra i u petak 9. i 10. jula, na portalu eUprava biti dostupna usluga Elektronski upis u srednju školu.

Da bi roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik mogao da pokrene uslugu, neophodno je da ima kreiran nalog na tom portalu, a usluga će se nalaziti u delu Usluge-Obrazovanje-eUpis u srednju školu i biće dostupna od sutra u sedam sati do petka u 15 sati.

Postupak upisa se odvija potpuno elektronski, od popunjavanja i podnošenja prijave za upis do notifikacije da je upis kompletiran, navodi se u saopštenju Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Dodaje se da nije potrebno da učenici i njihovi roditelji odnosno drugi zakonski zastupnici dolaze u školu radi upisa, niti da prilažu bilo kakva dokumenta.

Eventualno, ukoliko se u školi utvrdi da je neki podatak potrebno proveriti, naknadno se može dostaviti određeni dokument, o čemu će roditelji takođe biti obavešteni.

Kao podrška roditeljima odnosno drugim zakonskim zastupnicima koji upisuju decu elektronski preko portala eUprava od danas, osmog jula, od 12 sati na broju telefona 011/ 7350 557 na raspolaganju je kontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji će biti otvoren do kraja drugog upisnog kruga.

Iako se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem, i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu, navodi se u saopštenju.

U tom slučaju je, dodaje se, potrebno da učenik ili roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik, uz popunjenu prijavu priloži i svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju, kao i uverenje o položenom završnom ispitu.

U toku drugog upisnog kruga, 13. jula od 7 do 15 sati će takođe biti dostupna usluga Elektronski upis u srednju školu.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar