Bez maske je došla na kafu, LENJIN odbio da je usluži, pa dobio bakšiš od 10 MILIONA dinara (FOTO)

Ušetala je u kafeteriju bez zaštitne maske na licu, a kada je momak koji tu radi odbio da je usluži, započela je prava drama, koja je okončana neverovatnim epilogom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Printscreen

U jedan od objekata poznatog svetskog lanca kafeterija “Starbaks”, ušla je žena bez maske na licu, sa namerom da kupi omiljeni napitak. Međutim, Lenjin Gutjerez, mladić zaposlen u kafeteriji u San Dijegu, odbio je da je usluži zbog toga što ne poštuje propisane mere zaštite od korone. Zamolio ju je da stavi masku i pokušao da je upozna sa smernicama njegove kompanije o zaštitnim merama, međutim, pre nego što je uspeo da bilo šta objasni, žena ga je napala i ljutito napustila lokal.

A pre nego što je otišla, okrenula se i slikala ga, a potom je na Fejsbuku objavila njegovu forografiju i napisala:

“Upoznajte Lenjina iz Starbaksa koji je odbio da me usluži jer ne nosim masku. Sledeći put ću sačekati policiju i doneću zdravstvenu potvrdu”.

Meet lenen from Starbucks who refused to serve me cause I’m not wearing a mask. Next time I will wait for cops and bring a medical exemption.

Posted by Amber Lynn Gilles on Monday, June 22, 2020

Amber Lin Žil, besna mušterija bez maske, osim što je ostala bez svoje omiljene kafe, ostala je i bez podrške koju je očekivala da će dobiti na društvenoj mreži.

Korisnici Fejsbuka su u brojnim komentarima podržali gest mladića zaposelnog u “Starbaksu”, a čak su naveli i da bi voleli da posete lokal u kojem Lenjin radi, kako bi njegov ispravan gest nagradili posebnim bakšišom.

Među onima koje je iznervirao potez nezadovoljne mušterije Amber, našao se i dvadesetšestogodišnji Met Kovan, koga je posebno uznemirilo to što je Lenjin bio “maltretiran zbog toga što je uradio pravu stvar”. Zato je rešio da ode korak dalje, i da osim komentarom na Fejsbuku, podrži Lenjina i konkretnim potezom, te je na američkoj platformi “GoFoundMe” pokrenuo akciju “Bakšiš za Lenjina”, kako bi svima koji žele da ga časte, omogućio da to i urade virtuelnim putem.

Metov početni cilj je bio da prikupi 1000 dolara za Lenjina, međutim, rezultat onlajn kampanje je premašio sva očekivanja. Za nedelju dana, hiljade ljudi je doniralo novac za savesnog momka iz kafeterije, pa je na računu već prikupljeno gotovo 100.000 dolara (preko deset miliona srpskih dinara) bakšiša.

Foto: Printscreen/Gofoundme


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar