Legendarni košarkaš PRIZNAO: Jugoslavija je najjači tim koji se ikada pojavio (VIDEO)

Antonelo Riva je u svojim najboljim igračkim godinama bio svedok majstorija Divca, Rađe, Đorđevića i ostalih asova iz redova plavog tima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Screenshot

Vanserijski šuter Antonelo Riva priznao da su Dudini plavi momci na Evropskom prvenstvu u Italiji bili bez premca najjača ekipa koja se ikada pojavila u Evropi

Legendarni italijanski košarkaš Antonelo Riva ubeđen je da od reprezentacije Jugoslavije iz 1991. godine nikad nije viđena bolja na evropskom tlu.

Sjajni košgeter je u svojim najboljim igračkim godinama bio svedok majstorija Divca, Rađe, Đorđevića i ostalih asova iz redova plavog tima, a često i njihova žrtva na terenu.

Zato i nije čudo što još pamti poraz u finalu EP 1991. godine u Rimu, gde se moćna ekipa selektora Dude Ivkovića prošetala šampionatom.

– Bili su prejaki za sve, bio je to najveći tim koji je Jugoslavija imala i verovatno najbolja evropska ekipa svih vremena. Pokušali smo u tom finalu sve, ali bilo ih je nemoguće pobediti. Protiv tako jakog protivnika nikada nisam igrao – rekao je Riva u razgovoru za Nezavisne.

Zanimljivo je da Riva toliko glorifikuje tim koji je na EP u Italiju došao bez svoje prve zvezde Dražena Petrovića, umornog od naporne sezone u NBA.

– Svaki igrač u ekipi je imao slične karakteristike kao Saša Đorđević. Vlade Divac je bio snažan centar, ali opet tehnički potkovan igrač i vrhunski asistent. Imao sam sreću da i s njim igram u timu.

https://objektiv.rs/vest/225754/legendarni-kosarkas-o-novaku-nije-poenta-nabiti-na-krst-nekog-nepoznatog-nego-nekog-poznatog/

 



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar