Sloboda Mićalović BESNO REAGOVALA na izbacivanje Desanke Maksimović iz lektire: Da li je ovo moguće? (FOTO)

Glumica i njen kolega ne mogu da veruju da je doneta takva odluka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/M. Rafailović

Komisija Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja odlučila je, u okviru izmene programa nastave predmeta Srpski jezik i književnost u gimnazijama, da iz trećeg razreda isključi izbor iz poezije Desanke Maksimović, a iz četvrtog čuvenu zbirku velike pesnikinje “Tražim pomilovanje”. To je izazvalo negodovanje među savremenim piscima, kritičarima, prosvetnim radnicima, univerzitetskim profesorima. Ova odluka podelila je domaću javnost, a mnoge javne ličnosti sada su se oglasile kako bi izrazile nezadovoljstvo zbog ovoga.

Među njima je i naša glumica Sloboda Mićalović, koja je na svom profilu na Instagramu objavila sliku najvoljenije srpske pesnikinje.

“Ljudi, da li je ovo moguće???!!! Izbacujete iz udžbenika Desanku Maksimović???”, napisala je glumica.

Njoj se istim postupkom pridružio i kolega Viktor Savić.

“Pre neku godinu postojala je ideja da se snimi film “Gospođica Desanka” po romanu Milovana Vitezovića o detinjstvu Desanke Maksimović koja je decenijama bila najmlađa srpska pesnikinja. Međutim, niko iz filmskog centra nije imao sluha za to. Par godina kasnije, danas, izbacuju je iz udžbenika. Zašto i da li je moguće?! Čija god da je ovo ideja treba odmah da dobije otkaz”, napisao je glumac u okviru svoje objave.

I glumicu i glumca podržali su njihovi pratioci koji su ispisali veliki broj komentara na njihove objave.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Ova se baš u sve meša?? A da za promenu počne da radi svoj posao, a ne da glumi u svom životu... PS. Svi znamo ko je D. Maksimović.. I svima je jasno da je ovo nezamislivo...strašno... loše.. I da će generacije mladih biti oskrnavljene ako se to desi... Ali "lepa" Boba šalje prvo molitve,pa odluči da "ćuti", a onda je besna i gle.. Zaboravila da se zaklela na ćutanje ... A sve zarad lične samoreklame!

    Odgovori

Ostavite komentar