TUGA! Preminuo legendarni Miodrag Maksimović Maksa

Delio je pravdu na prvoligaškim rukometnim terenima širom Jugoslavije

Foto/rss.org.rs

Dugogodišnji predsednik Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije (RSS) Miodrag Maksimović Maksa preminuo je posle duge i teške bolesti u 76. godini života.

U mladim danima je bio vrstan golman Mladog radnika iz Požarevca, a posle igračke karijere postao je uspešni i priznati rukometni sudija.

Delio je pravdu na prvoligaškim rukometnim terenima širom Jugoslavije, u paru sa Miodragom Grujićem, Boškom Banjeglavim, Andrijom Banjaninom, Ivanom Alivojvodićem, Tuliom Dekovićem, Nenadom Banovićem i Branislavom Kristićem, te je više puta proglašavan za najboljeg sudiju. Takođe je više puta delio pravdu u finalima plej-ofa i nacionalnog Kupa. Bio je i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Jugoslavije.

Bio je prvi predsednik nacionalne sudijske organizacije i nacionalni šef sudija, dugo godina izuzetno uspešan na čelu Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije, selektujući osim stručnog sudijskog kadra i sportske radnike, gde su bezmalo svi sadašnji članovi stručno sudijskih organa u Srbiji stasali pod njegovim okriljem.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeno.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar