NOVAK OTKRIO: Još jedna svetska zvezda na turniru u Beogradu! (VIDEO+FOTO)

Novak Đoković danas je upoznao javnost sa organizacijom regionalnih teniskih turnira

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/atpcup.com

Najbolji teniser sveta je posle osvajanja ATP kupa, Australijen Opena i turnira u Dubaiju bio sa porodicom u izolaciji u Marbelji.

Đoković je sada u Beogradu i tokom juna će organizovati niz egzibicionih mečeva na Balkanu.

Prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banja Luku (3/4. jul). Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju, 5. jula gde će Novak i Damir Džumhur da odigraju egzibicioni meč.

“Jadranska turneja će trajati mesec dana sa pet lokacija. Uzbuđen sam i srećan pre svega što ćemo igrati u Beogradu, pa i u regionu. Svi prihodi od ugovora i TV prava, sve će ići u humanitarne organizacirje. Moja fondacija će biti jedna od tih, a sve zvezde će birati kome će dati novac. Oni svi dolaze besplatno, zbog mog odnosa sa njima i humanitarnog karaktera oni su se stavili na raspolaganje.”

FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

“Želim sa Vama da podelim jedna fenomenalna vest – Saša Zverev dolazi u Beograd. Pored Dominika Tima i Grigora Dimitrova, tri velike svetske zvezde. Stvarno sam im jako zahvalan i presrećan sam što ću imati mogućnost da ih ugostim u mom rodnom gradu. Nadam se da će do tog 13. juna se neke regulacije i pravila promeniti i da ćemo imati mogućnost da imamo publiku”, rekao je Đoković.

Prvi teniser sveta je rekao da će Tim učestvovati samo u Beogradu.

Zverev će sigurno igrati u prestonici Srbije, a možda i u Zadru.

Što se tiče Dimitrova, on će igrati u Beogradu, Zadru, ali i u Crnoj Gori.

“Za sada su potpuno sigurni turniri u Beogradu i Zadru, a radimo na tome da i u ostalim gradovima sve u kratkom vremenu organizujemo. Moramo da se prilagodimo svim pravilima, kako teniskim, tako i svim koji važe kada je u pitanju pandemija.”

Na svakoj lokaciji imamo saradnju sa lokalnim teniskim savezima i oni će organizovati turnir po svim pravilima, sa kvalifikacijama. Kvalifikant će sa svakog od turnira igrati sa nama. radimo i na tome da u petak, dakle, pre nego što mi muškarci igramo imamo i mečeve žena, kao i veterana, što zavisi od toga da li će biti dozvoljeno da se igraju dublovi. To za sada ne smemo.

FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

Želimo da našim juniorima omogućimo da se takmiče i zarade nešto novca da bi mogli da finansiraju sebe.

Tokom perioda koronavirusa, imao sam, za razliku od mnogih tenisera, priliku da treniram skoro svaki dan jer smo bili u kući u kojoj smo imali teren. Nisam hteo to da pričam ranije, da ne bih izazivao bes drugih tenisera. Trenirao sam na tvrdoj podlozi, pa na šljaci. Dobro se osećam fizički. Trenirao sam, bio aktivan, a i dalje je neizvesno kada će se vratiti turniri.

“Teniseri ovde dolaze besplatno, znate da u svetu obično kad dovodite one iz vrha to se plaća, ali iz mog odnosa je dogovoreno s njima da to bude besplatno. Neki će igrati jedan vikend, a neko više.”

Novak je izneo detalje za Hrvatsku i Crnu Goru:

“Sasvim je izvesno da će se Beograd i Zadar organizovati i turniri će biti na tim lokacijama, a za Crnu Goru i Bosna i Hercegovina nije još skroz potvrđena. Lično želim da se to tamo održi, ali kažem zbog kasnog početka organizacije i struktuiranja projekta – nisu još potvrđene te lokacije. Radimo na tome”, rekao je Nole.

FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

“Kao što sam napomenuo ranije, radimo na cilju da se sve ove lokacije ostvare i da tamo igramo. Sarajevo bi bio završetak turneje gde bih igrao meč sa Damirom Džumhurom. Ako postoji mogućnost za dubl, onda i sa Brkićem, Bašićem…”

Srpski as je na pres konferenciji kazao da je zvao Miloša Raonića da bude deo ove priče, da je kanadski teniser, koji je rođen u Podgorici, prihvatio poziv, ali da ga je jutros obavestio da, ipak, ne može da dođe u Evropu, te da ostaje u Kanadi.

“Šteta. I Miloševa velika želja je bila da zaigra u Crnoj Gori. Bio bi to pravi spektakl da se Miloš i ja sastanemo u Crnoj Gori. To, nažalost, nije bilo moguće sada, ali možda nekom drugom prilikom”, kazao je Đoković.

Na pitanje novinara da li je pozvao Švajcarca Federera i Španca Nadala na turnir, Novak je odgovorio:

“Ne, nisam ih zvao. Čuo sam se nedavno sa Nadalom vezano za US open, i znam da je skoro počeo da trenira, a Rodžer već duže vreme vuče povredu kolena, tako da ga nisam ni pitao.”

Novak se uželeo tenisa i mečevima će se vratiti sredinom juna, 13. i 14. upravo u srpskoj prestonici, koja će biti domaćin prvog vikenda “Adria Toura“.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar