Provalnik se sa NOŽEM uputio ka dečjoj sobi, a otac Dušan RANJEN krenuo za njim: Detalji drame u Nišu

Vrata od terase su bila zatvorena, razvalio ih je pajserom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ Steffen Salow/ Ilustracija

„Čula sam supruga samo kako je rekao: „Izbo me, zovi policiju“. Nemam predstavu koliko je to sve trajalo, meni je to bilo dugo kao večnost“.

Ovim rečima Nišlijka Maja K. opisuje dramatične trenutke koje je preživela sa ukućanima, kada im je u noći između 19. i 20.maja u kuću u naselju Podvinik upao naoružani provalnik i izbo njenog supruga Dušana K. (35), nanevši mu teške povrede opasne po život. On je prebačen u KC Niš gde je njegovo stanje stabilizovano, dok policija intenzivno traga za razbojnikom, piše “Blic“.

“Spavala sam u dečjoj sobi sa detetom, dok je suprug je bio u spavaćoj sobi. Oko 4 časa iza ponoći čula sam neku lupnjavu iz dnevne sobe. Mislila sam da on pravi buku pa sam ga pozvala sam ga telefonom da vidim o čemu se radi. Bilo je kasno, pa mi se nije ustajalo iz kreveta. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je provalnik u našoj kući, iako su se provale dešavale često u naselju, ali nikad kada su stanari u kući. Bolje što nisam ustajala. Ovo je prvi put bilo da upadnu gde neko živi. Muž se javio na telefon, kaže: „Ja spavam, ne lupam“. Onda smo zajedno čuli opet nešto da je lupnulo i sve je bilo jasno”, počinje ispovest Maja K., koja je još u šoku zbog svega što se desilo.

Njen muž Dušan K. je otvorio vrata spavaće sobe što je čuo i provalnik.

“Čuo da je nekog ima u kući, krenuo ka mom mužu. Pitao ga je: „šta hoćeš?“ Suprug mu je rekao: „Neću ti ništa samo izađi iz kuće“. Međutim, on je krenuo na njega da ga napadne, pa je suprug pokušao da se odbrani. Zatvorila sam vrata od sobe da ako krene kod nas, da ne može da uđe tu gde nam je dete, da probam da ga zadržim. Držala sam vrata i zvala odmah policiju. Tada sam čula supruga da je rekao da ga je provalnik izbo i da zovem policiju. Ja sam rekla da već pričam sa njima. Povalnik je pokušao da se vrati u dnevnu sobu odakle je ušao ali ga je suprug zadržao. Onda je krenuo za njim jer se setio da je imao nož, plašeći se da ne uđe kod nas u sobu. I on jeste krenuo ka nama ali sam ja nekako uspela da ga zadržim vratima. Onda je krenuo u spavaću sobu gde je izašao kroz vrata od terase i pobegao”, priča Maja K.

Ranjeni Dušan K. je zatvorio vrata od terase kroz koju je pobegao provalnik, došla je policija ubrzo i Hitna pomoć. Konstatovali su da je Dušan zadobio četiri uboda, rane su se nalazile na ramenu a jedan, najteži ubod, koji je oštetio plućnu maramicu, bio je ispod pazuha.

Vrata od terase su bila zatvorena, razvalio ih je pajserom.

“Provalnik je hteo je da skine TV, ali nije mogao pa je pokušao da ukrade kućište od kompjutera. Izvukao je sve kablove, verovatno je tada suprug otvorio vrata i prekinuo ga tu. Možda je bolje da nije otvarao vrata i da je on odneo to kućište ali ko zna da li bi krenuo posle toga da obilazi druge sobe. Očigledno je iskusan, zna gde pajserom da udari. Videla sam kasnije da su na kući do naše koja je prazna, otvorena vrata. Sigurno je prvo ulazio tu pa kad nije našao ništa, prešao je u našu kuću prreko terase. Vrata od terase su bila zatvorena, on ih je otvorio pajserom. Imao je kompletan alat kod sebe – šrafciger, klješta, dva ključa i taj pajser. Nije bio sprečen da pobegne, mogao je da ode, međutim, on je krenuo na mog supruga. Suprugu je bilo u interesu samo da zaštiti najpre dete, potom mene i na kraju sebe. On nije hteo da se sukobljava. Moj suprug nije konfliktna ličnost, u životu se nije potukao”, rekao je M.K.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar