Spasena festivalska sezona: Uživamo u najboljim manifestacijama do kraja godine

Sajam knjiga će se održati krajem oktobra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

“Početak Bitefa biće pomeren sa polovine na kraj septembra i početak oktobra, Sajam knjiga ostaje u uobičajnom terminu u poslednjoj nedelji oktobra, Bemus će, umesto u oktobru, biti održan u prvoj nedelji novembra, a Beogradski Džez festival će, umesto u poslednjoj nedelji oktobra, biti održan u decembru”, kaže gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Karl je objasnio da je namera gradskih vlasti da svi festivali i manifestacije zakazani za drugu polovinu godine budu i održani, ukoliko epidemija korona virusa u Srbiji i svetu bude pod kontrolom. Karl je dodao da će odloženi Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, popularni Martovski festival, biti održan početkom septembra.

“Važno nam je da manifestacije i festivali budu u dobrom rasporedu, kako jedni drugima ne bi bili konkurencija. Pretpostavljamo da će u tom periodu i pozorište da se vrati u normalu, da će biti više premijera filmova. Pokušali smo da izbegnemo gužvu u kojoj niko ne dobija, kako bi publika bila u prilici da vidi što više iz bogate kulturne ponude Beograda”, kazao je Karl.

Prva onlajn proba za decu na društvenim mrežama Filharmonije: Upoznaće se sa muzičarima i instrumentima

 

Prošle nedelje je na inicijativu Sekretarijata za kulturu grada Beograda održan sastanak direktora svih beogradskih pozorišta.

“Sa mnogo entuzijazma su direktori pozorišta prihvatili našu ideju da se od kraja juna i u julu igraju predstave na stadionu Tašmajdan. Očekuje nas utvrđivanje repertoara”, kaže Karl . Kako kaže, cilj akcije je, između ostalog, i susret pozorišnih profesionalaca posle teškog peroda izolacije.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar