Želite pomfrit kao iz restorana? Evo šta morate da uradite pre prženja

Otkrivamo vam kako da napravite najbolji i najhrskaviji domaći pomfrit

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay.com

Sastojci:

1 kg krompira
so, ulje

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite na štapiće po dužini koji su debljine oko 1 cm. Potrudite se da svi budu približno iste debljine, da bi se ravnomerno ispekli. Isečen krompir potopite u hladnu vodu i držite najmanje jedan sat (bilo bi najbolje da tako stoji celu noć). Upravo je tajna u ovome – krompir će biti hrskaviji što duže stoji u vodi, jer će tako izaći skrob iz njega. Zatim ga dva puta isperite hladnom vodom i dobro osušite papirnim ubrusom. Ulje za prženje zagrejte do 150 stepeni, stavite manju količinu krompirića i pržite 5-6 minuta. Izvadite ih na papirni ubrus. Zatim ulje zagrejte na 200 stepeni, ubacite ispržene krompiriće na dodatnih 5 minuta, dok ne porumene. Gotov pomfrit izvadite na ubrus da upije višak ulja i posolite ih.

Izvor: trpeza.alo.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar