Nedavno je počeo Božićni post. Tokom šest nedelja Božićnog posta se ne jedu meso, mlečni proizvodi i jaja, dok su ulje i vino dozvoljeni svim danima osim srede i petka, koji se poste “na vodi”, objašnjava Srpska pravoslavna crkva.
S tim u vezi, pročitajte recept za posne tuna burgere koji će vas zasititi, ali i oduševiti.
Sastojci:
3 konzerve tunjevine u vodi,
3 kašike posnog majoneza,
2 kašike seckanog peršuna,
3 kašike prezli,
1 mala kašika senfa
so, biber,
maslinovo ulje.
Priprema:
Dobro ocedite tunjevinu od vode i stavite je u činiju.
Tome dodajte majonez, prezle, seckani peršun, senf, biber, so
Smesu dobro promešajte, pa oblikujte 4 burgera
Zagrejte ulje u tiganju i pržite burgere sa obe strane dok ne dobiju smeđu boju
Komentari (0)