Hitna reakcija UEFA! Pokrenuta istraga protiv navijača Albanije i Hrvatske!

Sve se dešavalo na meču koji je u sredu odigran u Hamburgu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/ X@talkSPORT

Evropska kuća fudbala (UEFA) pokrenula je istragu protiv navijača Albanije i Hrvatske zbog dešavanja na tribinama tokom međusobnog duela te dve reprezentacije na EURO.

Iz UEFA je večeras stigla potvrda da je regulatorno telo reagovalo prema članu 31 povodom dešavanja koji su u sredu viđeni na utakmici u Hamburgu.

“U skladu sa članom 31(4) UEFA Disciplinskih pravila, danas je imenovan UEFA Inspektor za etiku i disciplinu radi sprovođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo tokom utakmice grupne faze UEFA Evropskog prvenstva 2024 između predstavničkih timova Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF), odigrane 19. juna 2024. godine u Hamburgu, Nemačka – stoji u objavi UEFA”- stoji u saopštenju.

Hrvatski i albanski navijači su tokom utakmice drugog kola grupe B Evropskog prvenstva (2:2) u 59. minutu zajedno krenuli da skandiraju parole “Ubij, ubij Srbina” i “Srbe na vrbe”.

Povodom toga je stigla i reakcija iz FSS, čiji je generalni sekretar Jovan Šurbatović najavio i povlačenje našeg tima ukoliko dve okrivljene strane ne budu kažnjene.

Iz UEFA su, osim informacije da je istraga pokrenuta, poručili da će sve dalje informacije u vezi sa ovim slučajem biti blagovremeno saopštene.Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar