Na svakih 10 minuta novi požar: Grčka u plamenu, naređena evakuacija (VIDEO)

Kako piše protothema.gr, kamera prodavnice u Varisu - Koropi prikazuje piromana kako podmeće vatru i potom beži

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ SKAI.gr.

Nakon što se brojne vtarogasne snage u Grčkoj bore sa brojnim požarima, ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilija saopštio je danas da raspolažu snimcima sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako piroman namerno podmeće požar paleći suvu travu i beži sa lica mesta.

Kako piše protothema.gr, kamera prodavnice u Varisu – Koropi prikazuje piromana kako podmeće vatru i potom beži.

Predstavnik vatrogasne službe Vasilis Vatrakojanis saopštio je povodom akcije gašenja velikog požara u Vari – Koropiju da na svakih deset minuta bukne novi požar.

Zabeleženo je, rekao je, 300 novih požara, odnosno skoro po jedan na svakih deset minuta. Većinu vatrogasci uspevaju da obuzdaju pre nego što se rasplamsaju da bi zahvatili veliku površinu, ali je istakao da je za vatrogascima težak dan.

Što se tiče požara koji se dogodio u Koropiju, on je počeo od niskog rastinja na aveniji Varis-Koropi, u blizini škole Evelpidon i traje i naglasio da se „ovaj požar brzo proširio na šire područje zbog jakog vetra. Zbog toga je u sledila poruka upozorenja stanovništvu da se evakuišu sa područja Lambrika i Kitsi Koropi.

Policija pomaže u evakuaciji, a plamen gase 72 vatrogasca sa 28 vozila, 4 aviona i 6 helikoptera.

Istovremeno, u toku je opasan požar u Kranidi (Argolidi), u kojoj, kako je rekao, deluju jake kopnene i vazdušne snage. I tamo je poslata poruka sa preporukama za evakuaciju iz oblasti Dardiza Ermionida.

Konkretno, u poruci 112 stoji:”Šumski požar u vašoj oblasti. Ako ste u oblasti Dardiza, udaljite se prema Termisiji i Petrothalassa Ermionis. Sledite uputstva nadležnih“. „Skrećemo pažnju svima jer požari brzo rastu i postaju opasni“, naglašavaju nadležni.

 Izvor: Objektiv.rs, Protothema

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar