“Nikoga ne mrzim, bio sam pripit”: Saslušan Obrenovčanin koji je kolima upao u migrantski centar

U incidentu niko nije povređen, a Filip se odmah predao policiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook

Filip Radovanović, koji je automobilom uleteo u prihvatni centar za migrante u Obrenovcu, kome se na teret stavlja nasilničko ponašanje, zašta je predviđena višegodišnja zatvorska kazna, priveden je i saslušan u nadležnom obrenovačkom Osnovnom javnom tužilaštvu.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, on je tužilaštvu izneo odbranu, tvrdeći da je delo počinio u nastupu ljutnje. Saznajemo da je utvrđeno da je u trenutku izvršenja dela Radovanović bio u alkoholisanom stanju.

Ponavljao je da ne mrzi migrante, da ne odobrava nasilje i da je bio pripit kada je upao u prihvatni centar, i srušio kapiju automobilom, a potom vikao i vređao.

Podsetimo, u incidentu niko nije povređen, a Filip se odmah predao policiji. Na upad u migrantski centar odlučio se, navodno, zbog revolta prema migrantima i njihovom bahatom ponašanju u ovom gradu. Prema njegovim tvrdnjama, migranti su dobacivali i njegovoj devojci, što ga je posebno ražestilo.

Nadležno tužilaštvo je posle saslušanja zatražilo određivanje pritvora od 30 dana za Radovanovića, kako boravkom na slobodi ne bi počinio krivično delu. O tom zahtevu odlučiće nadležni sud u Obrenovcu.

Filipu prete tri godine zatvora zbog upada kolima u Prihvatni centar za migrante u tom gradu.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rsIzvor: Blic, Večernje novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar