Snažne superćelijske nepogode pogodile Srbiju, u zoni plјuskova krupan grad i olujni vetar (VIDEO)

U zoni plјuskova krupan grad i olujni vetar, upozorava RHMZ

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/192_rs

Snažno nevreme pogodilo je Srbiju u prethodnim satima, a u narednom satu jake nepogode sa gradom očekuju se u Borskom i na severu Zaječarskog okruga. U zoni plјuskova krupan grad i olujni vetar, upozorava RHMZ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Superćelijske nepogode sa gradom i jakim plјuskovima sa grmlјavinom prethodno su pogodile područje Lјiga, Sopota, Požarevca i Kostolca preko ostalih delova Šumadije, Pomoravlјa i Braničeva.

Meteoalarm je sa narandžastog stepena podignut na najviši crveni nivo. U zoni najsnažnijih superćelijskih nepogoda zabeležen je krupan grad, jaki plјuskovi i vetar olujne (ponegde i orkanske) jačine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nevreme je opustošilo i sever Moravičkog okruga, u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca, kao i Kragujevac sa širom okolinom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Tri superćelijske nepogode imaju tendenciju premeštanja ka Rumuniji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Do kraja dana biće promenlјivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji posle podne, uveče i noću lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova.

Sutra se padavine očekuju još ujutro i pre podne, uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima će se razvedriti. Za vikend pretežno sunčano sa maksimalnim temperaturama u subotu od 27 do 30, a u nedelјu od 29 do 32 stepena. U noći između subote i nedelјe samo je na severu Vojvodine moguć plјusak i grmlјavina.

Prolazni plјuskovi i grmlјavine ponovo se očekuju u ponedelјak u krajevima južno od Save i Dunava, dok će od utorka u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim maksimumima od 31 do 35, a oko 20. juna i malo iznad 35 stepeni. U urbanim sredinama tropske noći.Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar