Premijer Vučević sa komandantom vazduhoplovnih snaga Egipta: Razgovarali o unapređenju saradnje (FOTO)

Predsednik Vlade ocenio je da je Srbija opredeljena za dalji razvoj i unapređenje odnosa Srbije i Egipta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/Instagram/milosvucevic

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa komandantom Vazduhoplovnih snaga Arapske Republike Egipat maršalom Mahmudom Fuatom Abdegavatom o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti bezbednosti, odbrane i vojno-tehničke saradnje.

Predsednik Vlade ocenio je da je Srbija opredeljena za dalji razvoj i unapređenje odnosa u vojno-tehničkoj i vojnoobrazovnoj saradnji o čemu svedoči i uzlazni trend odnosa Srbije i Egipta u ovim oblastima.

Podsetivši na nedavnu posetu predsednika Egipta Abdela Fataha al Sisija Srbiji, premijer Vučević izrazio je uverenje da će dve zemlje nastaviti unapređenje bilateralnih odnosa i intenziviranje političkog dijaloga.

Predsednik Vlade je izrazio duboko razočaranje zbog odluke Egipta da glasa za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. On je poručio da je Srbija opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, što predstavlja osnovni preduslov prosperiteta Zapadnog Balkana.


Ponovio je strateško opredeljenje Srbije kao vojno neutralne države, koja predstavlja pouzdanog partnera svim relevantnim akterima u domenu međunarodnih odnosa, kao i bezbednosti i odbrane.

Komandant Vazduhoplovnih snaga Egipta čestitao premijeru Vučeviću na novoj funkciji i izrazio uverenje da će tokom njegovog mandata saradnja dve zemlje dostići viši nivo odnosa.

On je pozvao Srbiju da učestvuje na predstojećem Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme, koji se ove godine održava u Egiptu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar