Karta važi i za psa i za čoveka, a košta papreno: Nova aviokompanija menja pravila za ljubimce (VIDEO)

Kompanija navodi kako nijedan pas ne sme da leti u prtljažniku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO:YouTube/CBS Chicago

Nova aviokompanija imala je svoj prvi let pre dva dana, a ono što je posebno je to što su imali pse kao putnike.

BARK, kompanija koja prodaje hranu i igračke za pse, objavila je u aprilu da pokreće novo iskustvo u avijaciji za pse, pod nazivom BARK Air.

Velika novost je da ova aviokompanija dozvoljava ljubimcima da putuju sa svojim vlasnicima u kabini aviona, a ne kao do sada u sanducima u prtljažniku.

Prvi let, od Njujorka do Los Anđelesa, rasprodat je, navodi se na veb stranici kompanije.

FOTO:YouTube/BARK

Karte ni malo nisu jeftine, let u jednom pravcu od Njujorka do LA u junu, košta 6.000 dolara, a let od Njujorka do Londona je 8.000 (jedna karta je i za psa i za čoveka).

Kompanija je rekla da je njen cilj da vremenom smanji cenu karata.

BARK je rekao da je stvorio uslugu vazdušnog saobraćaja jer “uprkos neverovatnoj potražnji ljudi za pse, jednostavno ne postoji dobro ili pogodno rešenje za putovanje na velike udaljenosti sa ljubimcem. Prepoznajemo, i verujemo, da je život bolji, i vama i vašem psu, kada ste zajedno” – rekla je kompanija na njihovom sajtu.

A zaključak je “Nijedan pas ne bi trebao da leti u sanduku” – dodali su.

BARK Air ne poseduje i ne upravlja avionima, to je javni čarter operater. Avioni su “Gulfstream G5 jets” i mogu da prime 15 pasa i vlasnika, ali su naveli kako će prodavati samo 10 karata po letu, kako bi osigurali dovoljno prostora za svakog putnika.

FOTO:YouTube/CBS Chicago

Prema američkom Birou za statistiku saobraćaja, 2019. godine aviokompanije su prevezle 404.556 životinja.

Pasji putnici će moći da se druže tokom leta, a biće im ponuđene poslastice kao i štitnici za uši koji potiskuju buku – piše Time.

Postojaće određena područja za olakšanje za pse, koji će putnici koristiti pre ulaska u avion, a ako treba da se oslobode tokom leta, osoblje aviokompanije imaće jastučiće za hitne slučajeve, objavili su na njihovoj veb stranici.

Trenutno, nude se letovi između Njujorka i Los Anđelesa, kao i između Njujorka i Londona, ali BARK planira da proširi uslugu, i ponudi više destinacija u budućnosti.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar