Eksplozija cena u Evropi, za parking mesto POLA MILIONA evra

Parking mesto u Amsterdamu prodaje se za pola miliona evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Parking mesto u blizini Vondelparka, najveće zelene površine u Amsterdamu, prodaje se za skoro pola miliona evra, što je šokantna cena čak i za Holandiju, gde su cene eksplodirale zbog teške stambene krize. Oglas se pojavio na sajtu za nekretnine Fonda i cena mu je 495.000 evra. To je najskuplje parking mesto u zemlji, piše holandski medij RTL.

Površine je 18 kvadratnih metara i nalazi se, prema navodima agencije za nekretnine J. Heule, u zatvorenom kompleksu i “u najpoznatijoj i ekskluzivnoj trgovačkoj ulici u Holandiji”. Nalazi se na P.C. Hooftstraat, nadomak Rijksmuseuma i Van Gogh muzeja, a takođe se može iznajmiti za 750 € mesečno.

Oglas je šokirao Holandiju, koja je inače pogođena teškom stambenom krizom. Tražena cena parking mesta viša je od prosečne cene stana u Holandiji, koja je, prema izveštaju objavljenom krajem 2023. godine, 430.000 evra.

Parking mesta su “sve ređa i njihova vrednost raste, ali takav prostor naravno ne vredi pola miliona evra”, navodi RTL. Sa ovim se ne slaže osnivač agencije za nekretnine Jeel Heule, koji ističe da je okrug u kojem se kuće prodaju za nekoliko miliona evra prepun skupih stanova i automobila. RTL ističe i da stranica Fonda, na kojoj je objavljen oglas, ne kontroliše da li tražene cene odgovaraju vrednosti onoga što se prodaje. “Samo zavisi od toga da li je neko dovoljno lud da plati tu sumu”, ističu.Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar