Direktorka obaveštajne službe SAD: Rat u Ukrajini se neće skoro završiti (VIDEO)

Avril Hejns je navela da Rusija napreduje na bojnom polju i da bi njene snage uskoro mogle da naprave taktički prodor u Donjecku i Harkovupretnji po SAD u 2024, ona je rekla da će "ta agresivna taktika verovatno da se nastavi" a "rat se neće skoro završiti"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen / Youtube / CNBC-TV18

Direktorka Nacionalne obaveštajne službe SAD Avril Hejns ocenila je danas da se rat u Ukrajini neće uskoro završiti, a da razvoj situacije na domaćem i međunarodnom planu ide u korist ruskog predsednika Vladimira Putina.

Hejns je pred senatskim Odborom za oružane snage rekla da je Rusija intenzivirala udare na ukrajinsku infrastrukturu kako bi umanjila sposobnost Kijeva da razmešta vojsku i naoružanje, usporila vojnu proizvodnju i primorala Ukrajinu da razmotri mogućnost pregovora.

“Putinova rastuća agresivna taktika protiv Ukrajine kao što su udari na ukrajinsku energetsku infrastrukturu, ima za cilj da u Ukrajini stvori utisak da će nastavak borbe samo povećati štetu po Ukrajinu i neće ponuditi put ka pobedi”, rekla je Hejns.

Govoreći pred odborom o proceni pretnji po SAD u 2024, ona je rekla da će “ta agresivna taktika verovatno da se nastavi” a “rat se neće skoro završiti”.

Hejns je navela da Rusija napreduje na bojnom polju i da bi njene snage uskoro mogle da naprave taktički prodor u Donjecku i Harkovu.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar