Nekada je bio najveća zvezda u svetu automobila, zahvaljujući emisiji Top Gear, a sada ga prate ljudi koji se bave farmom, odnosno proizvodnjom hrane. Kada je otišao u penziju, pre osam godina, Džeremi Klarkson odlučio je da iskoristi svoju farmu, a zatim i da radi rijaliti o životu na njoj. I za razliku od ozbiljnih priprema za auto emisije, serijal ”Clarkson’s Farm” snima se spontano, a teme se same nameću.
Džeremi je ostao u suzama, nakon što su njegovi voljeni prasići ”umirali u alarmantnom broju” u njegovoj izuzetno popularnoj, trećoj seriji Clarkson’s Farm. Voditelj i njegova partnerka Liza Hogan usredsredili su se na uzgoj svinja, međutim, ostali su slomljeni zbog smrti na farmi ”Diddly Squat”.

Bivši domaćin emisije Top Gear, Džeremi objasnio je potresnu situaciju: ”Bilo je to zaista srceparajuće vreme. Nikada, ali nikada nisam video Lizu da plače – nijednom, otkako je sve počelo i odvijalo se. Bilo je strašno. Čudno je, jer ih volite i pomažete im pri rođenju, hranite ih, negujete i brinete o njima. Mislim, ne kažete-hajde da kupimo neke svinje i nadajmo se”.
Džeremi je nastavio objašnjavajući da je slab na prasiće, još od detinjstva.
-Moja majka mi je uvek kupovala igračke praseta za svaki Božić i rođendan, do mojih dvadesetih godina, i mislio sam da će biti zabavno imati ih – onda su sve umrle u alarmantnom broju. Bilo je apsolutno strašno u to vreme, i nedavno smo imali još jednu katastrofu s njima, ali uglavnom sada ide dobro. Postajemo sve otporniji sada, ipak – malo smo jači, u suočavanju s tim- javlja Daily Mail.
U fokusu trećeg serijala rijalitija ”Clarkson’s Farm“, lokalni stručnjaci iz oblasti poljoprivrede daju savete Džeremiju, zbog njegovih različitih poslovnih poduhvata.
On je farmu “Diddly squat by Clark” otvorio 2020. godine i tada je simpatično objasnio na svoj način: ”Genijalno sam verovao da stavite seme u zemlju, kiša ga zaliva, hrana raste, a ja sam za to vreme na skijanju”.
U startu je kupio 10 hektara zemlje, nekoliko ovaca i krenuo da uzgaja pšenicu,ječam,ulje od repe. Farma nije organske prirode, ali se trudi da sve održava na prirodan način.
Na farmi se pored restorana, nalazi i prodavnica u kojoj se prodaju njegovi i proizvodi lokalaca, kao i odeća, kuhinjski sadržaj i pokloni.
Kao najveći uspeh ističe da je prvih godina uspeo da proizvede 40 tona krompira, kao i sok od jabuke, mlečne šejkove i meda.
Komentari (0)