Osuđeni na uslovne kazne: Tužilaštvo zaključilo sporazum o priznanju sa navijačima zbog tuče kod Vukovog spomenika

Tužilaštvo će u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd preduzeti sve mere i radnje kako bi se utvrdilo tačno i potpuno činjenično stanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu
Foto/Prvo osnovno tužilaštvo

Prvo osnovno javno tužilaštvo oglasilo se povodom tuče navijača FK “Crvena Zvezda” i FK “Partizan” kod Vukovog spomenika. Kako se navodi u saopštenju, po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati za 46 lica za koje postoji osnov sumnje da su učinila krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika.

Naime, svih 46 osumnjičenih su u toku trajanja zadržavanja u prisustvu branioca saslušani od strane javnih tužilaca Prvog osvovnog javnog tužilaštva u Beogradu, te je nakon saslušanja Tužilaštvo zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela i to sa osumnjičene: M.O. (2003), M.Z.(1994), A.K. (1988), B.L. (2000), A.R. (1993), V.T. (2002), L.V. (2001), D.I. (2003), F.S.(2002), V.B. (1997), L.O. (2000) na uslovnu osudu sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od šest meseci koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti presude ne učini novo krivično delo. Sa osumnjičenim Š.M. (1995) zaključen je sporazum na uslovnu osudu sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od osam meseci koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti presude ne učini novo krivično delo, sa M.M. (1999) na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci koja će se izdržati u prostorijama u kojima osuđeni stanuje, M.N. (1996) na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a koja će se izvršiti u prostorijama u kojima osuđeni stanuje.

Prema osumnjičenom P.I.(2001) zbog izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritvora na osnovu člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na svedoke i druge učesnike događaja koji još nisu otkriveni i koji su saizvršioci navedenog krivičnog dela kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U odnosu na ostale osumnjičene, nakon njihovog saslušanja ukinuto je zadržavanje, te će oni biti dalje procesuirani u redovnom postupku.

Takođe, biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, dodatni video zapisi sa sigurnosnih kamera koje su zabeležile događaj, biće donete naredbe za sva potrebna veštačenja mobilnih telefona osumnjičenih, ispitani eventualni oštećeni i svedoci očevici, te će biti pribavljena medicinska dokumentacija o eventualnim povredama koje su oštećeni zadobili kritičnom prilikom, kao i naloženo veštačenje u smislu utvrđivanja vrste i težine povreda i mehanizma nastanka istih, kao i pribavljeni dokazi u cilju utvrđivanja visine nastale štete.

Dalje, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, MUP će preduzeti sve operativne radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja identiteta i drugih učesnika u kritičnom događaju.

U daljem toku dokaznog postupka, ovo tužilaštvo će u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd preduzeti sve mere i radnje kako bi se utvrdilo tačno i potpuno činjenično stanje povodom predmetnog događaja, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar