Masovno hapšenje u Severnoj Makedoniji: Privedeno 17 pripadnika zatvorske policije

Predložene su mere pritvora za šestoro osumnjičenih, dok je za jedanaest osoba predložena mera predostrožnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Hapšenje
Foto: Pixabay

Odeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala u Ministarstvu unutrašnjih poslova Severne Makedonije, posle višemesečne istrage, podnelo je Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu za krivično gonjenje organizovanog kriminala i korupcije protiv 17 pripadnika zatvorske policije zaposlenih u zatvoru „Idrizovo”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Za njih petoro postoji osnovana sumnja da su kao grupa, sa umišljajem, tokom oktobra prošle godine izvršili krivično delo „omogućavanje bekstva licu lišenom slobode“, dok je jedan osumnjičen da je pomagao u izvršenju krivičnog dela. Za 11 lica postoji osnova sumnje da su u periodu od 19. do 26. oktobra 2023. godine izvršili produženo krivično delo „protivpravno puštanje na slobodu lica lišenog slobode“.

Predložene su mere pritvora za šestoro osumnjičenih, dok je za jedanaest osoba predložena mera predostrožnosti.

Za ova krivična dela, u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom, predviđene su kazne zatvora od jedne do deset godina za krivično delo „omogućavanje bekstva lica lišenog slobode” i od tri meseca do pet godina za krivično delo „protivpravno puštanje na slobodu lica lišenog slobode“.

Odeljenje za krivična istraživanja u koordinaciji sa Osnovnim javnim tužilaštvom za krivično gonjenje organizovanog kriminala i korupcije privela je danas svih 17 osumnjičenih i predala ih na dalje postupanje Osnovnom krivičnom sudu u Skoplju, prenosi „Nova Makedonija”.Izvor: Politika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar