Vladimir Putin se obratio nakon terorističkog napada: Platiće svako ko stoji iza ovoga (VIDEO)

Ruski lider je izrazio zahvalnost spasilačkim službama koje su učinile sve da spasu što više života

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube/CNN-News18

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je masakr u koncertnoj dvorani u Moskvi “varvarskim napadom”.

Putin je izrazio zahvalnost spasilačkim službama koje su učinile sve da spasu što više života i izrazio saučešće porodicama žrtava.

– Napadači su krenuli ka Ukrajini gde ih je čekao siguran prolaz. Istražne i agencije za sprovođenje zakona učiniće sve da utvrde sve detalje terorističkog napada. Identifikovaćemo i kazniti sve odgovorne – rekao je Putin.

– Najbitnije je da ih sprečimo da ponove isti zločin, a svi će platiti svoju kaznu, suočeni smo sa napadom na nezaštićene ljude – rekao je Putin.

“U našem multietničkom društvu, Rusija je više puta prolazila kroz najteža, ponekad nepodnošljiva iskušenja, ali je postajala još jača. Isto će se dogoditi i sada” ovo su bile reči Vladimira Putina u obraćanju građanima Rusije.

Predsednik je 24. mart u Rusiji proglasio danom žalosti za poginulima u terorističkom napadu u Krukusu i izneo najnovije informacije o istrazi.

Putin je obećao da će pružiti neophodnu pomoć svim žrtvama i porodicama žrtava.

On je rekao i da su sva četiri izvršioca terorističkog napada u Krokusu pronađena i privedena, a uhapšeno je ukupno 11 osoba.

Putin je potvrdio da će istražne agencije i agencije za sprovođenje zakona učiniti sve da se utvrde svi detalje terorističkog napada. Teroristi će se suočiti sa odmazdom i zaboravom, rekao je on.

“Očigledno je da smo suočeni sa pripremljenim masakrom civila”, najavio je šef države.

Grupa terorista, podsetimo, otvorila je u petak oko 20 sati vatru u holu i koncertnoj sali Krokus na severozapadu Moskve nakon čega je podmetnula požar i pobegla. Najmanje 143 osobe su ubijene, međutim, ruski istražni komitet očekuje da će biti mnogo više žrtava s obzirom na veliki broj teško povređenih.

Hospitalizovano je više od 100 osoba od kojih se polovina nalazi u teškom stanju.

Teroristi su uhapšeni oko 3 sata ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine.

 Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar