Zaboravljena opcija s Facebooka ponovo je popularna

Iako nikada nije potpuno nestala, ova je opcija s godinama pala u zaborav.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Solen Feyissa

Oni koji imaju malo duži staž korišćenja Facebooka, setiće se jedne već pomalo zaboravljene opcije na toj mreži. Bockanja. Ta opcija je bila prilično popularna, a jedina njena svrha bila je da privuče pažnju osoba s Fejsa, iako su je neki koristili i za flertovanje. Dakle, umesto da šaljete poruke, lajkujete ili komentarišete objave, mogli ste prijatelje s Fejsa bockati i onda nastaviti s razgovorom (ili s bockanjima).

Vremenom ta opcija je pala u drugi i treći plan te je činilo se, u potpunosti nestala s te društvene mreže. Ipak, svih ovih godina korisnici su i dalje mogli da bockaju svoje prijatelje na Facebooku, ali da bi to uradili, potrebno je bilo otići na posebnu stranicu posvećenu tome na kojoj se nalazi popis svih vaših prijatelja i pored njih opcija poke, piše Tech Crunch, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Neko u kompaniji je nedavno došao na ideju da bi ponovno mogli da popularizuju bockanje, te su omogućili jednostavniji pristup spomenutoj stranici.

Iako je reč o malim promenama, tokom poslednjeg meseca bockanje je na Facebooku poraslo čak 13 puta, i sve je popularnije među mlađim korisnicima.

Ova opcija, inače, predstavljena je još 2004. godine.Izvor: Objektiv.rs, zimo.dnevnik.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar