Rusija odgovorila na nove sankcije EU: Proširuje se spisak osoba kojima se zabranjuje ulazak u Rusku Federaciju

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odgovorilo je danas na poslednji 13. paket sankcija koje je uvela Evropska unija protiv Moskve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay.com

Niz zvaničnika i saradnika evropskih institucija i zemalja članica EU od sada neće moći da uđe u Rusiju, navodi se u saopštenju Moskve.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odgovorilo je danas na poslednji 13. paket sankcija koje je uvela Evropska unija protiv Moskve i tom prilikom saopštilo da Moskva proširuje spisak osoba kojima će od sada biti zabranjen ulazak u Rusku Federaciju.

U pitanju su članovi i predstavnici evropskih institucija i zemalja članica EU, građani Unije koji “pružaju vojnu pomoć neonacističkom režimu u Kijevu”, oni koji gone ruske zvaničnike zbog navodno “nezakonitog hapšenja i sklanjanja ljudi sa ukrajinskih teritorija”.

Na listi su i lica koja formiraju poseban “tribunal” protiv ruskog rukovodstva, oni koji se zalažu za konfiskaciju ruske imovine i korišćenje prihoda od tih aktiva; lica koja podržavaju uvođenje sankcija protiv Moskve i osobe koje pokušavaju da unište odnose Rusije sa trećim zemljama.

Sankcionisani su i oni koji šire dezinformacije o Ruskoj Federaciji, kao i zvaničnici OEBS-a, Saveta EU i parlamentarne skupštine tog tela, kao i članovi zakonodavnih skupština članica Unije “koji sebi dozvoljavaju agresivne izjave protiv Rusije”.

Ruska strana upozorava da će i ubuduće bilo kakve neprijateljske akcije Zapada nailaziti na adekvatan odgovor i dodaje da smatra da su sankcije EU “nezakonite i da podrivaju međunarodno-pravne postulate Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija”.Izvor: RT

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar