Pešić pred start kvalifikacija za Evrobasket: “Finska je ekipa za respekt, svesni smo naših mogućnosti”

Osim Finske i Gruzije u grupi G sa Srbijom je i Danska

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YT/24Vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić najavio je duel protiv Finske koji se igra u petak u sklopu kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine.

– Prvo, ovo je početak kvalifikacija. Ono na čemu mi moramo da insistiramo i da o tome vodimo računa je da igramo protiv Finske. Svi unutar tima, i igrači, nikoga ne potcenjujemo. Svesni smo naših mogućnosti, ali, istovremeno, nismo sami. Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci – rekao je Pešić a prenosi zvanični sajt KSS.

Nije zaboravio Pešić da napomene da je Finska ekipa za svako poštovanje.

– Imamo ogroman respekt prema njima i tako ulazimo u utakmicu. Naravno, uvek je podrška publike važna. Navijači koji dolaze da podrže reprezentaciju trebalo bi da znaju da igramo protiv ekipe koja je timski izvanredna i da nam je njihova podrška veoma važna – zaključio je Pešić.

Osim Finske i Gruzije u grupi G sa Srbijom je i reprezentacija Danske. Pošto je Finska kao jedan od domaćina Evrobasketa obezbedila plasman na kontinentalnu smotru, na Evropsko prvenstvo će se plasirati dve najboljeplasirane selekcije iz grupe ne računajući Finsku.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar