Novosti na stranici Filmskog centra: Besplatno pogledajte “Makiš City” Ivane Todorović (VIDEO)

Dokumentarac prati sudbinu stanovnika naselja Makiš

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Film “Makiš City” rediteljke Ivane Todorović, nastao u okviru radionice Želimira Žilnika koju je organizovao Muzej savremene umetnosti u Beogradu. Sada se može besplatno pogledati na jutjub kanalu Filmskog Centra Srbije.

Filmski centar nastavlja akciju: Pogledajte filmove “Kosmonaut lutalica” i “Gagarin i ja”

Film prati sudbinu stanovnika beogradskog radničkog naselja Makiš, nekada industrijskog kvarta koji je proglašen za turističku zonu. Kroz prikaz inicijative građana da se gradskim vlastima obrate za poboljšanje uslova života u Makišu, njihove interne nesuglasice i pojedinačne životne priče, u filmu se suptilno i nepristrasno reflektuju proces tranzicije, ostaci socijalističkog nasleđa, kao i naznake kapitalističke sadašnjice.

Vredi pogledati: Film srpske rediteljke na Jutjub kanalu “Njujork Tajmsa”

Film “Makiš City” su 2012. godine producirali Muzej savremene umetnosti i Akademski filmski centar Doma kulture “Studentski grad”. Na filmu su radili Ivana Todorović, kompozitor Ivan Antić, montažeri Nebojša Babić, Nikola Vrzić i Goran Mijić.

Ivana Todorović je rediteljka kratkih socijalno-angažovanih dokumentarnih filmova. Njen film “A Harlem Mother” je uvršten u online video biblioteku Njujork tajmsa.

Preuzimanje teksta ili delova teksta zabranjeno bez odobrenja redakcije Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar