Kim Džong Un zabrinuo svet: Severna Koreja se sprema za NUKLEARNI NAPAD?

Severna Koreja porinula prvu podmornicu za taktički nuklearni napad

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Severna Koreja porinula je svoju prvu operativnu podmornicu za taktički nuklearni napad i dodelila je floti koja patrolira vodama između Korejskog poluostrva i Japana, objavili su državni mediji, a prenosi Rojters.

Severnokorejski vođa Kim Jong Un, koji je prisutvovao ceremoniji porinuća, rekao je da je hitno potrebno naoružati mornaricu nuklearnim oružjem i obećao još više plovila opremljenih taktičkim nuklearnim naoružanjem, izvestila je novinska agencija KCNA.

Podmornica broj 841, nazvana Heroj Kim Kun-ok po istorijskoj ličnosti Severne Koreje, biće jedno od glavnih “podvodnih ofanzivnih sredstava mornaričkih snaga” Severne Koreje, poručio je Kim na ceremoniji porinuća u sredu.

On je dodao da je “postizanje brzog razvoja pomorskih snaga prioritet koji se ne može odlagati, s obzirom na nedavne agresivne poteze i vojne akcije neprijatelja”.

Nije poznato kojim će projektilima nova severnokorejska podmornica biti naoružana, kao ni da li je Pjongjang u potpunosti razvio proizvodnju odgovarajućih nuklearnih bojevih glava potrebnih za postavljanje na takve projektile, navodi Rojters.

Severnokorejski program nuklearnog naoružanja i balističkih projektila zabranjeni su rezolucijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a porinuće nove podmornice naišlo je na oštru osudu Južne Koreje i Japana.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar