Mekinro hvalio Đokovića i pominjao zabranu ulaska u Ameriku: Priželjkuje epski duel ove dvojice asova

Mekinro tvrdi da su se Amerikanci uželeli srpskog asa nakon pauze koja je bila uslovljena zabranom ulaska nevakcinisanim strancima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Legendarni teniser Džon Mekinro rekao je da bi voleo da vidi novi revanš Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza nakon epske bitke u Sinsinatiju.

Novak je uzeo Masters savladavši nakon preokreta Španca, a Mekinro tvrdi da su se Amerikanci uželeli srpskog asa nakon pauze koja je bila uslovljena zabranom ulaska nevakcinisanim strancima.

– I pored toga što bi u Americi voleli da vide nekog Amerikanca kako dobro gura, svi su govorili “oh, želeli bi da vidimo Alkaraza kako igra protivnik Novaka”, jer njemu to prošle godine nije bilo omogućeno. Sinsinati je bio prvi turnir u Americi koji je odigrao u ove dve godine. Čitava stvar je bila luda, ali je sjajna priča – kazao je Mekinro.

On je nastavio sa lepim rečima usmerenim prema Srbinu.

– Gledati najboljeg svih vremena protiv mlade superzvezde je neverovatno. Voleo bih ponovo da vidim taj susret. Poslednjih nekoliko mečeva je bilo veoma neizvesno i svi do jednog su bili neverovatni. Nadajmo se da će ovo trajati – kazao je Mekinro.

Slavni igrač je siguran da je Alkaraz budućnost i sadašnjost tenisa.

– Ono što je Alkaraz uradio je prosto za nevericu. Došao je do tog momenta da se o njemu priča na isti način kao o Novaku ili Rafaelu Nadalu. Najbolji igrač u tim godinama kojeg sam gledao. Neverovatno je koliko je već sad sjajan. A, sa druge strane, neverovatno je koliko je i Novak dobar. Izgledao je sjajno (u Sinsinatiju). Bilo je jako toplo i imao je poteškoća sa vrućinom, ali je nekako iznašao način da to prevaziđe. Ne mogu da verujem da je još uvek tako dobar u svojim godinama, kako izgleda, a izgleda kao da bi mogao još tri-četiri godine da bude na ovom nivou – zaključio je Mekinro.

On je za kraj naveo da se ne može očekivati više od nekog igrača da radi ono što je radio Novaka.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar