“Tako je kod nas Jugoslovena”: Srbin (22) iz Beča UBIO MAJKU ZBOG SVAĐE OKO HRANE

Na sudu u Beču osuđen je mladić (22) koji je u februaru nasmrt izbo svoju majku nožem nakon svađe oko naručivanja obroka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Žena (54) poreklom iz Srbije radila je kao socijalna radnica u Karitasu s problematičnom omladinom, a na sudu se moglo čuti da je bila profesionalka u ophođenju s tinejdžerima, piše Heute.

Sin je navodno rekao kako je patio zbog razvoda roditelja i da je za razvod krivio majku. U optužnici stoji da je mladić sve više konzumirao alkohol i kanabis i da se često kockao. Njegova ga je majka 2021. sama prijavila policiji. Primetila je da je prešao na islam i zastupao je radikalne stavove.

Često bio nasilan prema majci

Na sudu se čulo da je mladić i pre ubistva često bio nasilan prema majci i da je u maju 2022. godine završio na psihijatriji nakon što je zaustavljen s mačetom u Beču. Navodno je tokom jednog nasilnog ispada svojoj majci rekao: “Ne odlučuje Bog, nego ja.”

Iako se 54-godišnjakinja navodno bojala svog sina, prema optužnici, 22-godišnjak je nekoliko puta nedeljno spavao kod nje i ona se brinula o njemu. U februaru je preko aplikacije naručio hranu i od majke tražio novac. Kada je ona to odbila, navodno je zgrabio nož i tri puta je ubo. Nakon toga je otrčao do suseda i rekao da se majka povredila nožem u kupatilu.

Sused je odmah dotrčao u njihov stan i pozvao policiju i hitnu pomoć, ali žena je već iskrvarila. Optuženi je tokom ispitivanja dva puta menjao iskaze i na kraju ispričao priču o narudžbi hrane. Veštak je utvrdio da pati od poremećaja ličnosti i klasifikovao ga kao opasnog.

“Rizični slučaj”

Na suđenju koje je održano juče njegova je sestra plakala na optuženičkoj klupi.

– Policija me nazvala po noći i rekla mi je šta se dogodilo. Bilo je stalnih svađa, svaki dan mu je davala novac – rekla je.

Vlasti su 22-godišnjaka okarakterisale “rizičnim slučajem”, majka je nekoliko puta upozoravala policiju i bojala se da će doći do nasilnog zločina.

Čak tri puta mu je izrečena zabrana ulaska u majčin stan, ali ona na kraju ne bi imala srca da svedoči protiv njega, čulo se u sudnici.

Mladić je na sudu rekao da mu je žao zbog zločina koji je počinio i negirao je nameru ubistva: –

– Bio sam slep od besa, hteo sam da je povredim – rekao je i dodao kako shvata da je bolestan i želi terapiju što pre.

– Žalim zbog toga. Majke su svetinja nad svetinjama. Tako je to kod nas Jugoslovena – rekao je na sudu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar