MILOJEVIĆ PODRŽAO BAHARA: Dobar trener, inteligentan! Naravno da je rez bio potreban

Bivši trener Crvene zvezde Vladan Milojević pružio podršku novom treneru crveno-belih Baraku Baharu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Milojević je bio gost Sputnjikovog podkasta “Miljanov korner” i, između ostalog, pohvalio je novog stratega Crvene zvezde.

Milojević je sa crveno-belima izborio dva plasmana u grupnu fazu Lige šampione i nizao uspehe u domaćem šampionatu.

Crveno-beli su sada direktni učesnik grupne faze elitnog evropskog takmičenja, a Milojević smatra da je situacija u klubu mnogo bolja nego za vreme njegovog boravka u Ljutice Bogdana.

“Zvezda se opredelila za stranog trenera i želim mu sve najbolje. Kako mi izgleda Zvezda? Pazite, mi smo znali da treba da imamo brze igrače, ali to ne možete da nađete na tržištu sa onime što vi možete da investirate. Ovo je drugi nivo. Mora mnogo kockica da se sklopi da bi neko došao”, rekao je Milojević, pa nastavio.

FK CRvena zvezda

“Dolazite nekad u situaciju daj šta daš, a sada je situacija da klub i menadžment u ovom trenutku tačno znaju šta hoće. Uvek spominjem Terzića, znao je šta treba, samo je čekao da se to poklopi. Nisam pratio Makabi da vam kažem nešto o njemu, ali vidi se da rade planski. Svakako je Bahar dobar trener i odabrani su takvi igrači, inteligentan je da napravi dobru igru, imao je i vremena tokom priprema, sada ima i odmorne igrače, osvežena je ekipa…”, smatra Milojević.

Mnogo reakcija izazvala je odluka Baraka Bahara da napravi rez, i iz tima izbaci dugogodišnjeg kapitena i čuvara mreže Milana Borjana, a zatim i dvojice starosedeoca Marka Gobeljića i Slavoljuba Srnića.

“Vi kada gledate posao, to je surovo, drugačije su malo emocije. Zvezda se opredelila za taj model. Nemaju ti igrači za šta da žale, ostaće deo Crvene zvezde. Ja sam i privatno dobar sa njima. Nekada se negde zatvori krug i treba poštovati, došao je trener sa novim idejama, mi možemo da budemo emotivni, ali… Rezultat je na kraju presudan da li ste uspeli ili niste. Da li je trebalo ili ne? Naravno da je trebalo. Nikad se ne zna kada je tajming. Ako vi svaku odluku preispitate, to nije dobro, morate da stanete iza trenera. Zvezda je stala iza toga i trener je rekao šta želi. Ključevi su kod njega i izvolite, mi stojimo iza tebe. Ako kažete nemojte ovo, ono, ulazite u kompromise. Svi ti momci koje ste nabrojali treba da budu ponosni na to što su uradili u Zvezdi, ali Zvezda je iznad svih nas i nema potrebe da se stavlja lični interes iznad kluba”, zaključio je Milojević.Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar