Očekuje se da će Nintendo lansirati novu generaciju konzole sledeće godine

Izgleda da će nova konzola naredne generacije moći da se koristi u prenosnom modu, kao Nintendo Switch, i imaće LCD ekran umesto OLED ekrana kako bi se smanjili troškovi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Kompanija Nintendo planira da izbaci svoju sledeću generaciju konzole u drugoj polovini 2024. godine, prema najnovijim izveštajima. Izvori su za VGC potvrdili da su razvojni paketi za neobjavljenu novu konzolu već kod partnerskih studija, a prozor za lansiranje u drugoj polovini 2024. godine trebalo bi da pruži kompaniji Nintendo dovoljno vremena da obezbedi dovoljne zalihe za lansiranje.

Izgleda da će nova konzola naredne generacije moći da se koristi u prenosnom modu, kao Nintendo Switch, i imaće LCD ekran umesto OLED ekrana kako bi se smanjili troškovi. Takođe, konzola dolazi sa slotom za fizičke igre, prema informacijama sa VGC.

Međutim, ključno pitanje o kompatibilnosti sa prethodnim igrama za Nintendo Switch još uvek nije jasno.

Nintendo je u maju izjavio da njegov dugo očekivani naslednik Switch-a neće biti izdat do aprila 2024. godine najranije. Predsednik Nintenda, Šuntaro Furukava, objasnio je tokom prezentacije za investitore da kompanija ne razmatra novu hardversku opremu za finansijsku godinu 2023/24, koja se završava 31. marta 2024. godine.

Ovo dolazi uprkos padu prodaje Switch-a. Konzola je prodata u oko 18 miliona primeraka u poslednjoj finansijskoj godini, što je pad sa 23 miliona prodatih prethodne godine i 28 miliona godinu pre toga. Nintendo ne žuri da izbaci novu konzolu kako bi se suočio sa ovim padom, jer je predvidio još jedan pad za sledeću godinu.

“Održavanje prodajnog zamaha Switch-a biće teško u sedmoj godini”, rekao je Furukava tokom prezentacije. “Naš cilj prodaje 15 miliona jedinica ove fiskalne godine je malo ambiciozan, ali ćemo se potruditi da pojačamo potražnju za predstojeću prazničnu sezonu kako bismo postigli cilj.”

Godinama kruže glasine o novoj konzoli. Nova konzola bi trebalo da nudi poboljšanu grafiku sličnu PlayStation 4 i njegovom Pro modelu, ali još nema zvaničnih informacija o sledećem Nintendo hardveru.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar