LEPE VESTI

“Na Bežanijskoj kosi gradimo veliki sportski kompleks otvoren za sve” (FOTO)

Gradonačelnik Šapić je izneo podatak da, prema evropskim standardima, Grad Beograd brojem sportskih objekata zadovoljava oko 800.000 stanovnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Gradska uprava/sekretirijat za informisanje

Blizu mesta na kome danas počinje izgradnja nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra nalazi se parcela, biser i Novog Beograda i Bežanijske kose, na kojoj će se graditi veliki sportski kompleks otvoren za profesionalne sportiste, ali i sve građane i rekreativce, izjavio je gradonačelnik Beograda Alekdsandar Šapić.

Foto: Gradska uprava/sekretirijat za informisanje

Obraćajući se prisutnima na polaganju kamena temeljca za izgradnju nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu, gradonačelnik je podsetio da je pre mesec i po dana, zahvaljujući i premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije, ta parcela prešla u vlasništvo Grada Beograda, te da je u toku izrada idejnog projekta za jedan veliki sportski kompleks.

– U okviru ovog budućeg velelepnog projekta nalaziće se atletski stadion, fudbalski teren, kao i otvoreni i zatvoreni tereni za različite sportove. Podsetiću da se u blizini nalazi i Sportski centar „11. april” za koji se završava konačni projekat, na osnovu koga će ovaj centar sa tri zatvorena bazena, koliko ih sada ima, dobiti ukupno osam. Nadam se da ćemo za neke tri-četiri godine, kada budemo ponovo bili ovde, moći da kažemo da se nalazimo na mestu velikog i kompleksnog sportskog centra i da će to biti nešto što ja, koji sam kao sportista mnogo putovao, nisam video nigde na svetu. Mislim da Srbija i njeni sportisti to zaslužuju – rekao je gradonačelnik.

On je izneo podatak da, prema evropskim standardima, Grad Beograd brojem sportskih objekata zadovoljava oko 800.000 stanovnika i dodao da je njegova obaveza kao gradonačelnika da, dok god bude bio na tom mestu, povećava broj sportskih objekata, kako bi se što više građana bavilo različitim sportskim aktivnostima.

Foto: Gradska uprava/sekretirijat za informisanje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da je Srbija postala svetska sila u odbojci, te da su srpski odbojkaši i odbojkašice od 2017. godine doneli svojoj zemlji 34 medalje.

– Preduslov za kontinuitet tih vrhunskih rezultata jeste taj da naši sportisti, kada ovaj centar bude završen u maju 2025. godine, dobiju uslove dostojne svetskih prvaka i njihovog rada i talenta, da bi i buduće generacije mogle da budu tako uspešne – rekla je Ana Brnabić.

Ona je istakla da je uspesima srpskih sportista doprinela i Vlada Srbije, tako što je više nego dvostruko povećala ulaganja u sport.

Foto: Gradska uprava/sekretirijat za informisanje

Ministar omladine i sporta Zoran Gajić je istakao da je izgradnja ovog objekta za sportiste neka vrsta dosanjanog sna i zahvalio Vladi Srbije koja, i pored velikih infrastrukturnih projekata, ulaže u srpski sport.

Velikom broju građana i sportista obratili su se generalni direktor Svetske odbojkaške federacije Fabio Azevedo, kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Ana Bjelica, kao i član muške odbojkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Atanasijević, a događaju je prisustvovao i gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

Foto: Gradska uprava/sekretirijat za informisanje


Izvor: Beoinfo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar