Nemate baštu, ali zato imate malu terasu ili ljupki balkon? Evo kako da napravite svoju oazu (FOTO)

Krenite u analiziranje svog otvorenog prostora kako biste sa prvim zracima sunca uživali u lepom prizoru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Nemate baštu, ali zato imate malu terasu ili ljupki balkon? Odlično, sada je pravo vreme da otpočnete posao dizajniranja svog savršenog kutka za uživanje. Možda jeste još uvek hladno ali to ne znači da naše terase trebaju biti prazne, dosadne, beživotne. Polako ali sigurno krenite u analiziranje svog otvorenog prostora kako biste sa prvim zracima sunca uživali u lepom prizoru.

Imati terasu u okviru kuće ili (čak i minijaturan) balkon u okviru stana je sinonim za uživanje u razgovoru sa porodicom i prijateljima, ispijanje prve jutarnje kafe na miru, leškarenje ili čitanje omiljenog časopisa. Reč je svakako o idealnom opuštajućem mestu koje je ujedno i vaš najdirektniji kontakt sa prirodom, tako da vam lepa terasa svakako može biti od velike koristi u trenucima kada jednostavno želite da se oslobodite stresa i napunite svoje baterije.

Terase i balkoni su zapravo kao male kućice na otvorenom. Nije bitno što je to mali prostor, jer ga uvek možete pretvoriti u produžetak svoje kuće, i načiniti svojim posebnim mestom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by anna (@dielenliebe)

Ako pak imate veću površinu na raspolaganju, uvek je možete načiniti malom dnevnom sobom, napuniti udobnim nameštajem ili čak instalirati malu trpezariju na otvorenom, prenosi mojenterijer

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TIM LABENDA | INTERIOR (@timlabenda)

Da biste uživali u svom otvorenom prostoru, moraćete da pažljivo dizajnirate dekoraciju i izaberete materijale koji vam omogućavaju da ga iskoristite u potpunosti. Prirodni materijali — kamen, drvo ili trska — daće autentičnost vašoj terasi pa ih stoga toplo preporučujemo. U zavisnosti od završne obrade koju odaberete, postići ćete različite efekte: još više svetlosti sa krečenim zidovima i toplinom koja dolazi sa drvetom i glinenim pločicama.

Ako vam nedostaje inspiracije, imamo mnogo ideja za dekoraciju tremova i terasa koje će vam pomoći da otpočnete svoj projekat. Otvoreni prostor je savršen za korišćenje od jutra do mraka. Samo morate imati na umu da će vam (kada sunce zađe) biti potrebno dodatno osvetljenje sa plafonskim svetiljkama, fenjerima, svećnjacima, lampionima ili sve popularnijim solarnim svetlima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Interior by Eva (@dreizimmer_zuhause)

U proleće ili leto možete zadržati toplotu i stvoriti ugodnu i prijatnu atmosferu na verandi. Ako se nalazi na južnoj strani kuće – leti će imati hlad. Kada to nije moguće, koristite plafonske ventilatore, panele, tende i zavese kako biste se odbranili od sunca. Razmislite o kompletnoj postavci terase pre nego što krenete u njenu dekoraciju, to će vam pomoći da bolje shvatite svoje želje i ciljeve.

Ako još uvek niste sigurni u stil koji želite da imate u okviru svog otvorenog prostora, najbolje je da izaberete neutralne materijale i bele sofe. To je jednostavno bezvremenska kombinacija koja nikada nije zakazala. Posebno ne u kombinaciji sa velikim zelenim biljkama i drvenim akcentima. Jednom kada postavite ovakvu “scenu” moći ćete da je osvežavate manjim detaljima: ukrasnim jastučićima, prostirkama, neobičnim saksijama i slično.

Uostalom, pogledajte najlepše dekorisane tremove, terase i balkone koje smo danas odabrali za vas i slobodno ukradite neku ideju.

Nadamo se da ćete uskoro uživati u svojoj terasi punim plućima!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar