DRAMA U LOZNICI: Bolnica pod vodom nakon nevremena, borba još traje, materijalna šteta ogromna

Zaposleni u drugoj smeni su se zajedno sa pripadnicima sektora za vanredne situacije noćas do dva sata borili sa vodom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/sasint

Jako nevreme koje je juče popodne pogodilo Loznicu izazvalo je pravi haos u gradu, prigradskim naseljima i pojedinim selima. Gradske ulice su bile pod vodom, popavljena su brojna dvorišta, njive i putevi, a besanu noć proveli su pacijenti i zaposleni u Opštoj bolnici u koju je prodrla voda iz nabujalog Bolničkog potoka.

– Poplavljen je suteren hirurško ginekološkog bloka Opšte bolnice Loznica, gde su smešteni Služba prijema i zbrinjavanja urgentnih stanja, kabinet za CT i rendgen kabinet, specijalističke ambulante ortopedije, urologije i hirurgije – navela je Dragana Mitrović, portparolka Opšte bolnice u Loznici.

Zaposleni u drugoj smeni su se zajedno sa pripadnicima sektora za vanredne situacije noćas do dva sata borili sa vodom. Pacijenti koji su čekali na pregled smešteni su na odeljenja, a ispumpavanje vode iz poplavljenih ordinacija trajalo je cele noći.

– Pod vodom je bila i skupa oprema. Izneto je da se spase što je u tom trenutku moglo jer je voda brzo nadirala, ali mnogi savremeni aparati su ostali u vodi. Neki od njih su nabavljeni nakon poplave koja nas je zadesila prošle godine – rekli su u bolnici.

Specijalističke ambulante ortopedije, urologije i hirurgije od jutros ne rade, hitni pacijenti se direktno upućuju na odeljenja, a kojima je zakazan CT pregled upućuju se u bolnicu u Šapcu.

– Još se izvlači voda iz poplavljenih prostorija koje se čiste i peru od mulja koji je bujica nanela. Trebaće dosta vremena da se isuše i ponovo osposobe. Materijalna šteta je ogromna, a kolika je stvarno tek će se procenjivati – dodali su u bolnici.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar